Γαλλία: Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το νόμο που θα απαγόρευε την βιντεοσκόπηση αστυνομικών

Γαλλία: Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το νόμο που θα απαγόρευε την βιντεοσκόπηση αστυνομικών
Διαδηλωτές βαδίζουν με ένα πανό με την ένδειξη "Ψηφίστε τον Μακρόν μας είπαν", κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αστυνομική βιαιότητα στην Place de La Republique στο Παρίσι, 24 Νοεμβρίου 2020. AP

Για πιθανή τροποποίηση του επίμαχου άρθρου έκανε λόγο ο Μακρόν, μετά και τις σφοδρές διαμαρτυρίες που προκάλεσε ένα βίντεο ξυλοδαρμού Αφροαμερικανού στο Παρίσι από αξιωματούχους.

Ένα βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό ένος Αφροαμερικανού μουσικού παραγωγού από Γάλλους αστυνομικούς έρχεται να αποδείξει ότι ο νόμος που επρόκειτο να ψηφιστεί από τη γαλλική Βουλή με τον οποίο απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, δικαίως προκάλεσε την οργή του Τύπου και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε “σοκαρισμένος” μπροστά στην φρικτή εικόνα ξυλοδαρμού του νεαρού άνδρα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία κατά του νόμου που απαγορεύει την καταγραφή προσώπων αστυνομικών σε φωτογραφία ή βίντεο. Όπως αναφέρει το euronews, στην μεγαλούπολη Νάντη, πάνω από 3.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν. Υποστηρίζουν ότι αν ο νόμος περάσει θα θέσει τους αστυνομικούς στο απυρόβλητο, σε περιπτώσεις αυθαιρεσιών.

Ο Γάλλος Πρόεδος, συμμεριζόμενος ενδεχομένως τις δίκαιες ανησυχίες, δήλωσε πως είναι πιθανό να τροποποιηθεί η διατύπωση του επίμαχου άρθρου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα