Γαλλία: Καταστροφικό για τα αεροδρόμια το 2020

Στιγμιότυπο από αεροδρόμιο της Γαλλίας
Στιγμιότυπο από αεροδρόμιο της Γαλλίας SHUTTERSTOCK

Η Ένωση Γαλλικών Αεροδρομίων ελπίζει στην έναρξη της ανάκαμψης το καλοκαίρι, η οποία διαφαίνεται "πιο αισιόδοξη" λόγω της προσεχούς άφιξης του ευρωπαϊκού υγειονομικού διαβατηρίου.

Τα γαλλικά αεροδρόμια υπέστησαν "καταστροφή" το 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με μια πτώση της κίνησης κατά 67,3%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Γαλλικών Αεροδρομίων (UAF).

Οι αερολιμενικές εγκαταστάσεις της χώρας δέχτηκαν 70 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι έναντι 214 το 2019, διευκρίνισε η UAF κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου

Η κατάρρευση της δραστηριότητας των αεροδρομίων του Παρισιού, οι οποίες συγκεντρώνουν το 51,9% της κυκλοφορίας της χώρας, ήταν ισχυρότερη από τον μέσο όρο στο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ (-70,8%), κύρια πύλη εισόδου για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Επωφελούμενα από προκαταβολές 300 εκατομμυρίων ευρώ το 2020 και 250 εκατομμυρίων το 2021 προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες τους για την ασφάλεια και την προστασία, τα αεροδρόμια μπόρεσαν επίσης να βασιστούν στα μέτρα μερικής δραστηριότητας, αλλά η κρίση έχει ήδη οδηγήσει σε μια απώλεια του 10% του εργατικού δυναμικού τους.

Παρότι τα αεροδρόμια της Γαλλίας μείωσαν τα κόστη τους όσο το δυνατόν περισσότερο, τα πάγια έξοδα αντιπροσωπεύουν το 80% του συνόλου, υπογράμμισε ο πρόεδρος της UAF Τομά Ζουέν: "οι απώλειες του κύκλου εργασιών ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ".

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ένωση Γαλλικών Αεροδρομίων ελπίζει στην έναρξη της ανάκαμψης το καλοκαίρι, η οποία διαφαίνεται "πιο αισιόδοξη" λόγω της προσεχούς άφιξης ενός ευρωπαϊκού υγειονομικού διαβατηρίου, το οποίο θα επιτρέψει την άρση των μέτρων καραντίνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Κορονοϊός, Covid-19, Αερομεταφορές
SHARE: