“Γλύψε την τηλεόραση”: Ιάπωνες δημιούργησαν μια πατέντα στο πνεύμα της πανδημίας

“Γλύψε την τηλεόραση”: Ιάπωνες δημιούργησαν μια πατέντα στο πνεύμα της πανδημίας
ISTOCK

Πρωτοφανής εφεύρεση έρχεται από την Ιαπωνία. Οθόνη τηλεόρασης έχει τη δυνατότητα να μιμηθεί γεύσεις φαγητών, αν τη γλύψεις.

Μια νέα πατέντα της εποχής του κορονοϊού δημιουργήθηκε από Ιάπωνα καθηγητή που κατάφερε να συνδυάσει την οθόνη της τηλεόρασης με την εμπειρία της γεύσης και την απόλαυση του φαγητού.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης που μπορεί να μιμηθεί τις γεύσεις των φαγητών, όταν τη γλύψεις.

Η συσκευή, που ονομάζεται Taste the TV (TTTV), σύμφωνα με τον Guardian χρησιμοποιεί ένα καρουζέλ με 10 δοχεία γεύσης που ψεκάζουν συνδυαστικά για να δημιουργήσουν τη γεύση ενός συγκεκριμένου φαγητού. Στη συνέχεια, το δείγμα με τη γεύση αυτή κυλά πάνω σε ένα φιλμ με προδιαγραφές υγιεινής πάνω από μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης για να το δοκιμάσει ο θεατής.

Στην εποχή του Covid-19, αυτού του είδους η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με τον έξω κόσμο, δήλωσε ο Homei Miyashita, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Meiji στο Τόκιο.

«Ο στόχος είναι να καταστήσουμε δυνατό για τους ανθρώπους να έχουν μια παρόμοια εμπειρία με το να τρώνε σε ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμη και όταν μένουν στο σπίτι», είπε.

Ο Miyashita συνεργάζεται με μια ομάδα περίπου 30 μαθητών που έχει δημιουργήσει μια ποικιλία συσκευών που σχετίζονται με τη γεύση, συμπεριλαμβανομένου ενός πιρουνιού που κάνει το φαγητό πιο πλούσιο στη γεύση. Είπε ότι κατασκεύασε το πρωτότυπο TTTV τον περασμένο χρόνο και ότι μια εμπορική έκδοση θα κόστιζε περίπου 775 ευρώ για να κατασκευαστεί.

Οι εφαρμογές αυτές που είναι υπό δοκιμή περιλαμβάνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σομελιέ και μάγειρες, καθώς και παιχνίδια γευσιγνωσίας και κουίζ, όπως είπε.

Ο Miyashita έχει επίσης συνομιλίες με εταιρείες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας ψεκασμού για συσκευές που μπορούν να εφαρμόσουν γεύση πίτσας ή σοκολάτας σε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.

Η Yuki Hou, 22, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Meiji, έδειξε το TTTV στους δημοσιογράφους, λέγοντας στην οθόνη ότι ήθελε να δοκιμάσει γλυκιά σοκολάτα. Μετά από μερικές προσπάθειες, μια αυτοματοποιημένη φωνή επανέλαβε την παραγγελία και πίδακες γεύσης που προσομοιάζει στη σοκολάτα ψέκασαν ένα δείγμα σε ένα πλαστικό φύλλο.

«Είναι κάτι σαν σοκολάτα γάλακτος», είπε. «Είναι γλυκό σαν σάλτσα σοκολάτας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version