Η FAI πίσω από τον παγιδευμένο φάκελο

Η FAI πίσω από τον παγιδευμένο φάκελο

Η ιταλική οργάνωση FAI έστειλε τον παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη φάκελο στον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank. Τι αναφέρουν στην επιστολή ανάληψης ευθύνης

Η αναρχική ομάδα FAI ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική σκόνη φακέλου , που έφτασε στην στην Deutsche Bank με παραλήπτη τον Γιόζεφ Άκερμαν.

Σύμφωνα με την επιστολή, είναι πιθανό να έχουν σταλεί άλλοι δύο παγιδευμένοι φάκελοι, καθώς γίνεται λόγος για

Από την επιστολή ανάληψης ευθύνης προκύπτει επίσης το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί άλλοι δύο παγιδευμένοι φάκελοι, καθώς γίνεται λόγος "για τρεις εκρήξεις εναντίον τραπεζών, τραπεζιτών, τσιμπουριών και βρυκολάκων".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FAI, είχε αναλάβει την ευθύνη και για την αποστολή παγιδευμένων πακέτων σε πρεσβείες στην Ιταλία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επικίνδυνη σκόνη

Ο φάκελος που ταχυδρομήθηκε με παραλήπτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank και εντοπίστηκε την Τετάρτη πριν παραδοθεί, περιείχε μια εκρηκτική ύλη σε σκόνη που είχε στόχο να προκαλέσει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης δήλωσε ότι ο φάκελος περιείχε μια εμπρηστική σκόνη και όχι έναν εμπρηστικό μηχανισμό.

Οι υπάλληλοι που χειρίζονται την αλληλογραφία στην Deutsche Bank θεώρησαν ύποπτο τον φάκελο μεγέθους Α5 και κάλεσαν την ασφάλεια όταν παρατήρησαν ότι αυτός περιείχε σύρμα και μέταλλο.

"Δεν επρόκειτο για στρατιωτική ή βιομηχανική εκρηκτική ουσία, αλλά ασφαλώς ήταν επικίνδυνη," είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστήμονες εξακολουθούν να εξετάζουν τη σκόνη για να διαπιστώσουν την ακριβή σύστασή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δέμα-βόμβα στον Άκερμαν

SHARE:

24Media Network