Ινδία: Βιασμός και φρικτή δολοφονία 34χρονης άστεγης

Ινδία: Βιασμός και φρικτή δολοφονία 34χρονης άστεγης
ap/Anupam Nath

Βιάστηκε και χτυπήθηκε βάναυσα με σιδερένια ράβδο 34χρονη άστεγη, η οποία ξεψύχησε αργότερα εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών.

Στόχος σεξουαλικής επίθεσης ήταν μια 34χρονη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, την Παρασκευή (10/09) στην Ινδία, όπως δήλωσε ο αστυνόμος, Hemant Nagrale, σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (11/09).

Η γυναίκα εντοπίστηκε αναίσθητη μέσα σε λεωφορείο σε προάστιο, στην περιοχή Sakinaka. Σύμφωνα με το CNN, το θύμα φέρεται να βιάστηκε και να δέχθηκε επίθεση με σιδερένια ράβδο.

Η άτυχη 34χρονη μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Rajawadi, ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά της και άφησε την τελευταία της πνοή την αμέσως επόμενη μέρα, το Σάββατο (11/09).

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος είναι ύποπτος για το περιστατικό του βιασμού και τη δολοφονία, ύστερα από υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Ο αστυνόμος, γνωστοποίησε πως πρόκειται να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν έχει κατηγορηθεί επισήμως ως ο δράστης του τραγικού περιστατικού.

Ο ανώτερος επιθεωρητής, Balwant Deshmukh, δήλωσε στο CNN, πως τόσο το θύμα όσο και ο φερόμενος ως δράστης, ήταν άστεγοι, ενώ είναι πιθανό να καταδικασθεί σε θανατική ποινή, εάν κριθεί ένοχος.

Η τελευταία περίπτωση βιασμού, έχει συγκλονίσει τη χώρα, σύμφωνα με την ακτιβίστρια Yogita Bhayana, που μάχεται κατά των βιασμών και υπερασπίζεται τα γυναικεία δικαιώματα στην Ινδία.

Μάλιστα όπως ανέφερε η ίδια “το συμβάν ήταν παρόμοιο με τον βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας Nirbhaya”, που είχε γίνει στο Νέο Δελχί το 2012. Η Nirbhaya, ψευδώνυμο που δόθηκε στο νεαρό θύμα και σημαίνει “άφοβη”, έχασε τη ζωή της αφού υπέστη φρικτούς τραυματισμούς ύστερα από ομαδικό βιασμό. Η 23χρονη ξεψύχησε στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό.

Θέση στο πρόσφατο συμβάν, έλαβε και ο Πρωθυπουργός της πολιτείας Μαχαράστρα, Uddhav Thackeray, ο οποίος σχολίασε στο Twitter: “Το αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη στο Σάκι Νάκα είναι αίσχος για την ανθρωπότητα”, προσθέτοντας πως ο δράστης θα “τιμωρηθεί αυστηρά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα