ΗΠΑ: Τη Δευτέρα φτάνει το εμβόλιο του κορονοϊού

ΗΠΑ: Τη Δευτέρα φτάνει το εμβόλιο του κορονοϊού
Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ AP

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου εναντίον της COVID-19 αναμένονται το πρωί της Δευτέρας στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ.

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer και BioNTech εναντίον της COVID-19, που έλαβαν άδεια την Παρασκευή (11/12), στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας (14/12) στα κέντρα εμβολιασμού της χώρας, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

“Η διανομή έχει ξεκινήσει” και “τα πρώτα φορτία θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας”, δήλωσε ο στρατηγός Γκας Πέρνα, της επιχείρησης Operation Warp που ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τη διανομή του εμβολίου.

“Είμαστε 100% σίγουροι για ένα επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα παραδώσουμε το εμβόλιο στους Αμερικανούς” τότε, πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει το βράδυ της Παρασκευής (11/12), μετά την επείγουσα έγκριση χρήσης του εμβολίου που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές, πως οι πρώτοι εμβολιασμοί με αυτό το πρώτο εμβόλιο θα γίνονταν μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή το Σάββατο (12/12).

Όμως η Pfizer γνωστοποίησε πως οι πρώτες παρτίδες δεν θα έφευγαν πριν από την Κυριακή (13/12), από το εργοστάσιό της στην πολιτεία Μίσιγκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Μπορούμε να περιμένουμε πως 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες θα λάβουν το εμβόλιο τη Δευτέρα, 425 κέντρα επιπλέον την Τρίτη. Και τα 66 τελευταία κέντρα την Τετάρτη, με τα οποία θα τελειώσει η πρώτη παράδοση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, εξήγησε ο στρατηγός Πέρνα. Αυτή η πρώτη φάση αφορά περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Διευκρίνισε πως καμία παρτίδα εμβολίων δεν είχε “τοποθετηθεί από πριν” προτού δώσει την έγκρισή του ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα