Ισπανία: Εστειλαν επιστολές με σφαίρες στον Ιγκλέσιας και στον Υπουργό Εσωτερικών

O Πάμπλο Ιγκλέσιας
O Πάμπλο Ιγκλέσιας AP

Ευθεία απειλή ότι αν δεν παραιτηθούν τις επόμενες 10 ημέρες θα αντιμετωπίσουν σοβαρό κίνδυνο, σε κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες στην Ισπανία.

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην ισπανική κοινή γνώμη η είδηση της ευθείας απειλής με σφαίρες που δέχθηκαν ανώτατοι κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι.

Οπως έγινε γνωστό, ο Υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και επικεφαλής των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσας καθώς και η επικεφαλής της ισπανικής πολιτοφυλακής, Μαρία Γκάμεθ παρέλαβαν επιστολές οι οποίες περιείχαν σφαίρες στο εσωτερικό τους.

Αμέσως, και μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών, το γεγονός καταγγέλθηκε στις αρχές έτσι ώστε να αρχίσει η σχετική διερεύνηση και να βρεθούν οι ένοχοι.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ οι επιστολές έλεγαν τα εξής: "Εχετε δέκα ημέρες να παραιτηθείτε. Ο χρόνος που γελούσατε μαζί μας έχει τελειώσει. Τώρα κυλάει εναντίον σας".

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε με σχετικό tweet ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ: "Καταδικάζω τις σοβαρές απειλές που δέχθηκαν και οι τρεις. Για να αντιμετωπίσει κανείς οποιαδήποτε ασυμφωνία, υπάρχουν οι λέξεις. Οι απειλές και η βία αντιμετωπίζονται από τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία" τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Podemos
SHARE: