Ιταλία: Αρκούδα καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από επίθεση σε πεζοπόρους

Ιταλία: Αρκούδα καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από επίθεση σε πεζοπόρους
Καφέ αρκούδα Eurokinissi

Αρκούδα καταδικαστηκε σε θάνατο, έπειτα από επίθεση σε δύο άτομα, στην περιοχή Τρεντίνο της Ιταλίας. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν συγκεντρώσει 15.000 υπογραφές για να εμποδίσουν την υλοποίηση της απόφασης.

Ομάδες δικαιωμάτων των ζώων στην Ιταλία καλούν τις αρχές να μην επιβάλλουν τη θανατική ποινή σε μια καφέ αρκούδα που επιτέθηκε σε έναν πατέρα και γιο την περασμένη εβδομάδα σε μονοπάτι πεζοπορίας στη βόρεια περιοχή του Τρεντίνο.

Ο Fabio Misseroni, 59 ετών, και ο γιος του Christian, 28 ετών, περπατούσαν τη Δευτέρα (22/6) σε μονοπάτι στο Όρος Πέλερ όταν η αρκούδα πήδηξε στο μονοπάτι τους.
 

Η αρκούδα έκοψε το πόδι του Christian Misseroni, προτού ο πατέρας του πηδήξει στην πλάτη του ζώου για να μπορέσει να δραπετεύσει, είπε ο γιος στο CNN. Στη συνέχεια, η αρκούδα δάγκωσε τον μεγαλύτερο άντρα, σπάζοντας το πόδι του σε τρία μέρη.

Ο Misseroni χειροκρότησε με τα χέρια του για να αποσπάσει την αρκούδα από τον πατέρα του πριν το ζώο τρέξει στο δάσος, θυμάται.

Οι κανονισμοί του Εθνικού Ινστιτούτου Προστασίας του Περιβάλλοντος και Έρευνας της Ιταλίας απαιτούν την ευθανασία των αρκούδων που επιτίθενται στους ανθρώπους.

Μετά την επίθεση, ο κυβερνήτης του Trentino, Maurizio Fugatti υπέγραψε μια εντολή ”σφαγής” που επιτρέπει τη σύλληψη και τη δολοφονία της αρκούδας, την οποία οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν μέσω DNA που συγκεντρώνεται από σάλιο και γούνα που αφήνονται στο νύχι της.

Υπήρξαν πολλές επιθέσεις αρκούδων στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και οι τοπικές αρχές διαθέτουν μια βάση δεδομένων DNA αρκούδων που συλλέγεται από περιττώματα, γούνα και σάλιο. Οι κάμερες παρακολούθησης χρησιμοποιούνται για να ταιριάξουν το DNA με τα ζώα.

Οι ιταλικές ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων Animalisti Italiani και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση κάλεσαν την τοπική αυτοδιοίκηση να σταματήσει την εντολή σφαγής έως ότου διενεργηθεί πλήρης έρευνα, συμπεριλαμβανομένου εάν ο πατέρας ή ο γιος έκαναν κάτι για να χλευάσουν την αρκούδα.

Σχεδόν 15.000 άτομα το Σάββατο (27/6) είχαν υπογράψει μια αναφορά του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση για να σώσουν την αρκούδα, ζητώντας την άμεση απαγόρευση της θανατικής ποινής.

Ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος έγραψε επίσης μια επιστολή λέγοντας ότι είναι ενάντια στη σφαγή της αρκούδας, την οποία, την παρομοίασε σαν μια γυναίκα που προστατεύει τα παιδιά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα