Ιταλία: Εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε ιταλικές επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού

Ιταλία: Εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε ιταλικές επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού
confcommercio.it

Η πανδημία χτύπησε ανελέητα τις μικρομεσαίες ιταλικές επιχειρήσεις. Χιλιάδες τα λουκέτα και οι άνεργοι, πονοκέφαλος το ζήτημα για την ιταλική κυβέρνηση.

Σχεδόν 390.000 επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά στην Ιταλία λόγω των συνεπειών του κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε όπως αναφέρει η εμπορική ένωση της χώρας Confcommercio, σε έκθεση την οποία παρουσίασε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Confcommercio, εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης χάθηκαν 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό οριστικής διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων, σε σχέση με το 2020, διπλασιάστηκε στον τομέα του εμπορίου, και τριπλασιάστηκε σε εκείνον των υπηρεσιών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις σοβαρότερες οικονομικές συνέπειες πλήρωσαν οι εμπορικές επιχειρήσεις υποδημάτων και ρουχισμού (-17,1%), οι πλανόδιοι πωλητές (-11,8%), τα πρατήρια βενζίνης (-10,1%), ενώ στις υπηρεσίες έκλεισε το 21,7% των γραφείων ταξιδίων, το 14,4% των εστιατορίων και καφέ και το 14,2% των εταιριών μεταφορών.

Η Confcommercio προσθέτει ότι στον τομέα του πολιτισμού και της διασκέδασης εξαφανίσθηκε από το παραγωγικό τοπίο το 33% των εταιριών και επιχειρήσεων, με τραγικές οικονομικές συνέπειες για τους καλλιτέχνες και τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την ιταλική ένωση εμπορίου, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών, η χρονιά που σε λίγο θα αφήσουμε πίσω μας υποχρέωσε σε οριστική διακοπή κάθε δραστηριότητας 200.000 Ιταλούς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα