Ιταλία: Μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Ρώμη

Ιταλία: Μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Ρώμη
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο της Ρώμης ap

Τι δηλώνουν οι ειδικοί για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της Covid-19 στην περίπτωση της ιταλικής μετάλλαξης.

Σύμφωνα με την Iταλική Εταιρία Ιολογίας, εντοπίσθηκε στην χώρα μετάλλαξη του κορονοϊού, παρόμοια με τη βρετανική.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες της εφημερίδας La Repubblica αναφέρουν ότι η μετάλλαξη του ιού εντοπίσθηκε στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, όπου φέρεται να κυκλοφορεί από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, το εμβόλιο κατά της Covid-19 αναμένεται να είναι αποτελεσματικό και στην περίπτωση της ιταλικής μετάλλαξης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας Αρνάλντο Καρούζο εξήγησε ότι η ανακάλυψη έγινε παρακολουθώντας έναν ασθενή, ο οποίος είχε μολυνθεί τον περασμένο Απρίλιο, αλλά επί σειρά μηνών συνέχιζε να είναι θετικός, με πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Η ιταλική μετάλλαξη «είναι παρεμφερής αλλά όχι ίδια με την βρετανική» και «υπάρχει η πιθανότητα η πρώτη, να προηγήθηκε τις δεύτερης».

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό 445 άνθρωποι και καταγράφηκαν 8.585 νέα περιστατικά. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 68.681 διαγνωστικά τεστ, το 12,5% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 14,8%. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς είναι 15 λιγότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 361 περισσότεροι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα