Ιταλία: Σχολείο απαγόρευσε τη μίνι φούστα με πρόσχημα τον κορονοϊό

Ιταλία: Σχολείο απαγόρευσε τη μίνι φούστα με πρόσχημα τον κορονοϊό
Γυναίκα με μίνι φούστα Shutterstock

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας θα διατάξει έρευνα σε ότι αφορά την απόφαση υποδιευθύντριας λυκείου της Ρώμης, να απαγορεύσει τα μίνι "λόγω κορονοϊού".

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα θα διατάξει έρευνα, για να αποσαφηνισθεί σε ποιό κριτήριο βασίσθηκε υποδιευθύντρια του λυκείου “Socrate” της Ρώμης, η οποία ζήτησε από τις μαθήτριες να μην παρουσιάζονται στο σχολείο φορώντας μίνι.

Η σχετική «δυναμική σύσταση» δικαιολογήθηκε από την υποδιευθύντρια του λυκείου της περιοχής Γκαρμπατέλα της Αιώνιας Πόλης, με την λογική ότι δεν έχουν ακόμη παραδοθεί τα ατομικά θρανία που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, λόγω κορονοϊού. Κατά συνέπεια -υπογράμμισε η εκπαιδευτικός- οι κοπέλες κάθονται σε καρέκλες, μπροστά στους καθηγητές οι οποίοι μπορεί -άθελά τους- να κοιτάξουν τις γάμπες τους.

Μια θέση που κρίθηκε σεξιστική από τις περισσότερες μαθήτριες, η οποία πήγαν σήμερα σχολείο, με φούστα πάνω από το γόνατο, για να διαμαρτυρηθούν και να στείλουν το μήνυμά τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια από τις κοπέλες τόνισε ότι της έγινε η σχετική σύσταση, έστω και αν δεν φορούσε μίνι, αλλά φούστα φτιαγμένη με καλοκαιρινό, ελαφρύ ύφασμα. Το ζήτημα αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο και προβάλλεται με έμφαση από τον ιταλικό τύπο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version