Κιμ Γιονγκ Ουν: Ζήτησε αναστολή της στρατιωτικής δράσης κατά της Νότιας Κορέας

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ζήτησε αναστολή της στρατιωτικής δράσης κατά της Νότιας Κορέας
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν AP Photo/ Evan Vucci

Αξιοσημείωτη αποκλιμάκωση στη ρητορική της αδερφής του που απειλούσε με στρατιωτική δράση κατά της Νότιας Κορέας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τον τελευταίο λόγο.

Είναι μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα που σύμφωνα και με το Forbes η εδραιωμένη θέση ισχύος της στο πλευρό του αδερφού της ολοένα και δυναμώνει. Φαίνεται, ωστόσο, πως όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναλάβει να βγει μπροστά και να πάρει καθοριστικές αποφάσεις, ο συμβουλευτικός ρόλος της Κιμ Γιο Γιονγκ έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Κάπως έτσι έγινε και στην τεταμένη σχέση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα που έχει κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, μετά την ανατίναξη του γραφείου του Κορεατικού Συνδέσμου και την ανταλλαγή προπαγανδιστικών φυλλαδίων των δύο χωρών. Πρόσφατα, ακτιβιστές της Ν. Κορέας προέβησαν σε αυτόν τον τρόπο έκφρασης, ωστόσο βρήκαν ακόμη πιο ισχυρή απάντηση από τη Βόρεια, που απείλησε να στείλει χιλιάδες μπαλόνια με εκατομμύρια τέτοια φυλλάδια. Και να’ ταν μόνον αυτό.

Η αδερφή του Κιμ, είχε δώσει εντολή στον στρατό να αναλάβει δράση ως επόμενη κίνηση στη “σκακιέρα”, γεγονός που κράτησε το “μπαρούτι” ενεργό στην Πιονγκγιάνγκ, αλλά ενεργοποίησε τους ηγετικούς “αισθητήρες” του Κιμ Γιονγκ Ουν που ανέλαβε δράση. Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αποφάσισε και έδωσε εντολή για αναστολή της στρατιωτικής δράσης κατά της Νότιας Κορέας. Αυτό αποκάλυψαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για αποτρεπτικό σχεδιασμό πολέμου και ενίσχυση των μέτρων αποκλιμάκωσης.

Με άλλα λόγια, για την ώρα τουλάχιστον, η τεταμένη κατάσταση ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα δείχνει να παρουσιάζει μία σταθεροποίηση, ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε τέλος στη ρητορική κλιμάκωσης της αδερφής του, δείχνοντας και ποιος παίρνει τις τελικές αποφάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα