Κύπρος: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

Κύπρος: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. AP Photo/Petros Karadjias

Το νέο κυβερνητικό σχήμα παρουσιάστηκε στην Κύπρο μετά τον ανασχηματισμό από το Νίκο Αναστασιάδη. Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργεία.

Σε αλλαγές στη σύνθεση των μελών της κυβέρνησης προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Ι. Κούσιος, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε όπως προβεί στις αλλαγές στην σύνθεση των μελών της κυβέρνησης:

Υπουργός Υγείας διορίζεται ο κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας, εγκεκριμένος λογιστής και κάτοχος πτυχίου Οικονομικών. Διδάσκει Οικονομικά ως ειδικός επιστήμονας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως αναλαμβάνει η κ. Στέφη Δράκου, νομικός, ιδιοκτήτρια εταιρείας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και τέως γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ίσα Δικαιώματα Ίσες Ευθύνες» και μέλος της δικοινοτικής οργάνωσης «win and work and talk».

Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, η κ. Αναστασία Ανθούση, φαρμακοποιός και ανώτερη λειτουργός Υγείας. Είναι υπεύθυνη του γραφείου υπουργού Υγείας από το 2013.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Μάριος Πελεκάνος, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος και διευθυντικό στέλεχος επενδυτικού ταμείου, με σπουδές στον χρηματοοικονομικό τομέα. Είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑΓ και της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ.

Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος η κ. Νιόβη Παρισσινού, επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων στο Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με σπουδές τόσο στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού όσο και στις Δημόσιες Σχέσεις.

Καθήκοντα διευθυντή Γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος με σπουδές στη δημοσιογραφία και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, κ. Ανδρέας Ιωσήφ, ενώ ο κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος αποσπάται από την Προεδρία στο υπουργείο Εξωτερικών. Θα είναι υπεύθυνος σε θέματα σχετικά με τον Διεθνή Τύπο και τη διαφώτιση.

Περαιτέρω οι συντονιστικές δράσεις του επιτρόπου Εθελοντισμού διευρύνονται με στόχο την ενεργότερη εμπλοκή των νέων και ευρύτερα των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα και μετονομάζεται σε Επίτροπο του Πολίτη.

Στη θέση του Επιτρόπου του Πολίτη διορίζεται ο κ. Παναγιώτης Σεντώνας.

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων υπουργών και αξιωματούχων της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί και θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου 2021.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα