Κόντε: “Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού δεν θα γίνει υποχρεωτικός”

Κόντε: “Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού δεν θα γίνει υποχρεωτικός”
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε Facebook PrintScreen

Ο Τζουζέπε Κόντε ανέλυσε το πλάνο του εμβολιασμού στην Ιταλία και τόνισε ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να καταστεί υποχρεωτικό.

O ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στα κυρία θέματα της επικαιρότητας, αρχιζοντας απο την επιδημία του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

“Θεωρώ ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν εμβολιαστεί 10 εκατομμύρια Ιταλοί. Ο εμβολιασμός δεν θα γίνει υποχρεωτικός, αλλά εκτιμώ ότι τελικά θα αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο ένα απολύτως ικανοποιητικό ποσοστό πολιτών”, τόνισε ο Κόντε.

Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία και ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου η χώρα του θα έχει αποστείλει στις Βρυξέλλες το αναγκαίο, αναλυτικό σχέδιο για την αξιοποίησή των πόρων που της αναλογούν.

Σχετικα με το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας της οποίας ηγείται, ο Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι θεωρεί ότι διαθέτει ορίζοντα μιας ακόμη τριετίας. Παράλληλα, όμως, ανακοίνωσε ότι τις πρώτες ημέρες του 2021 θα ζητήσει απ’ όλα τα κόμματα που τον στηρίζουν να αποσαφηνίσουν την στάση τους σε σχέση με τους κύριους, μελλοντικούς προγραμματικούς στόχους. Η κύρια αναφορά του ήταν στον Ματέο Ρέντσι και στο μικρό κόμμα του “Ζωντανή Ιταλία”, το οποίο αμφισβήτησε τους χειρισμούς και το μέχρι τώρα σχέδιο για την χρήση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

“Αν ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους πάψει να εγκρίνει δράση μας, θα ζητήσω από το κοινοβούλιο -με απόλυτα διαφανή τρόπο- να επιβεβαιώσει την στήριξή του στην κυβέρνηση”, ολοκλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα