Κορονοϊός: Έχει αναρρώσει πάνω από το 50% των Γερμανών

Κορονοϊός: Έχει αναρρώσει πάνω από το 50% των Γερμανών
AP Photo/Martin Meissner

Η Γερμανία δείχνει πως βρίσκεται επίπεδα πάνω από τις άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ένα σημαντικό κατόρθωμα έχει πλεον στο ενεργητικό η Γερμανία καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δίνονται στο φως της δημοσιότητας, είναι η χώρα που έχει τώρα περισσότερους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό σε σχέση με τις ενεργές περιπτώσεις.

Το γεγονός μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως μετά από 2537 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο τελευταίο 24ωρο, η Γερμανία έφτασε τα 127.854 κρούσματα, το τέταρτο μεγαλύτερο νούμερο στην Ευρώπη, με πάνω από τους μισούς όμως να έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας τους.

Στην Ισπανία, από τους 166.831 που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχει αναρρώσει ένα ποσοστό της τάξης των 37%, με το ποσοστό αυτό να πέφτει στο 22% στην Ιταλία (156.363 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα) και στο 21% στην Γαλλία (μεταξύ 133.670 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί).

Αρνητικό ρεκόρ για το Ηνωμένο Βασιλείο αφού μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 85.208 άνθρωποι και έχει αναρρώσει μόλις το 0,3%!

Σημειώνεται πως η Γερμανία έχει επίσης πολύ χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας που οφείλεται -μεταξύ άλλων- στον πολύ μεγάλο αριθμό τεστ που διεξάγονται καθημερινά (μεταξύ των τεστ που βγαίνουν θετικά είναι πολλοί ασθενείς με ηπιότερα συμπτώματα), με την Άνγκελα Μέρκελ να έχει εντός της ημέρας συνάντηση με κρατικούς αξιωματούχους όπου είναι πιθανό να συζήτήσουν το ενδεχόμενο χαλάρωσης κάποιων μέτρων περιορισμού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα