Κορονοϊός: Η Γαλλία προειδοποιεί τη Βρετανία με μέτρα απομόνωσης

Κορονοϊός: Η Γαλλία προειδοποιεί τη Βρετανία με μέτρα απομόνωσης
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Edouard Philippe AP

Η Γαλλία ενημέρωσε τη Βρετανία ότι θα πρέπει να υιοθετήσει μέτρα απομόνωσης, για την μη περαιτέρω εξάπλωση του ιού, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό.

Η Γαλλία θα μπορούσε να απαγορεύσει στο έδαφός της Βρετανούς υπηκόους, εφόσον οι βρετανικές αρχές δεν υιοθετούν μέτρα απομόνωσης, σε μια προσπάθεια να φρενάρουν τη διασπορά του νέου κορονοϊού στη χώρα, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

“Θα δυσκολευτούμε να δεχθούμε στο έδαφός μας Βρετανούς υπηκόους που κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα τους”, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο France 2.

“Πρέπει όλος ο κόσμος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετήσει μεθόδους και διαδικασίες που θα έχουν συνοχή”, όπως στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, επισήμανε ο Φιλίπ, όπου συμπλήρωσε:

“Είναι αυτονόητο ότι εάν τα γειτονικά κράτη (όπως) η Βρετανία παραμείνουν για πολύ καιρό” χωρίς να προχωρήσουν στη λήψη του μέτρου της απομόνωσης, τότε θα δυσκολευτούμε πολύ να δεχθούμε στο έδαφός μας Βρετανούς υπηκόους που θα κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα τους και θα έρχονται στη Γαλλία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα