Κορονοϊός: Γέμισαν τα νοσοκομεία της Αιγύπτου

Κορονοϊός: Γέμισαν τα νοσοκομεία της Αιγύπτου
Άδειοι δρόμοι στο Κάιρο AP Photo/Nariman El-Mofty

Μέγιστη πληρότητα από κρούσματα Covid-19 παρουσιάζουν τα αιγυπτιακά νοσοκομεία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας που ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της αιγυπτιακής βουλής

Τη μέγιστη πληρότητα από κρούσματα του κορονοϊού, φαίνεται να παρουσιάζουν τα αιγυπτιακά νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα καταγράφει η αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Μάσρι Αλ Γιουμ» και αναμεταδίδει η «Egypt Independent», αναφερόμενη σε δηλώσεις ενός από τους υψηλόβαθμους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας της χώρας.

Πρόκειται για τον επικεφαλής της Αιγυπτιακής Γενικής Αρχής Υγείας και Φροντίδας και Σύμβουλο της Υπουργού Υγείας, κ. Άχμεντ Ελ Σόμπκι, ο οποίος προέβη στη δήλωση αυτή μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας της Αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, προειδοποιώντας τους βουλευτές του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου για τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αιγυπτιακής εφημερίδας, το Υπουργείο Υγείας εξετάζει και άλλες εναλλακτικές λύσεις για την απομόνωση εκείνων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Μία σκέψη είναι να χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία για το σκοπό αυτό αλλά το κόστος θα είναι υψηλό.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί αυτό που ο ίδιος δήλωσε ότι το ποσοστό ανάκαμψης από κορονοϊό στην Αίγυπτο είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο.

Ρεκόρ ημερήσιας καταγραφής κρουσμάτων και θυμάτων παρουσιάσθηκε χθες, Τρίτη, στην Αίγυπτο, με 388 άτομα να μολύνονται επιπλέον από τον ιό και 16 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19, οι περισσότεροι από τις 14 Φεβρουαρίου, με τα κρούσματα να φτάνουν σήμερα τα 7.201 και τα θύματα τα 452.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα