Κορονοϊός: Ο Κουόμο παραδέχτηκε πως οι ΗΠΑ υποτίμησαν τον κίνδυνο

Κορονοϊός: Ο Κουόμο παραδέχτηκε πως οι ΗΠΑ υποτίμησαν τον κίνδυνο
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο AP Photo/John Minchillo

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ζήτησε καλύτερη εθνική στρατηγική και πιο αποτελεσματικό εξοπλισμό στη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε πως υπήρχε εσφαλμένη εκτίμηση για το μέγεθος της απειλής προς τη χώρα του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον η χώρα που έχει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη και όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για να απομακρύνει οριστικά τον εφιάλτη.

Από την πλευρά του πάντως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, παραδέχτηκε πως υποτιμήθηκε αρχικά ο κίνδυνος που θα μπορούσε να προκαλέσει στην παγκόσμια υγεία ο κορονοϊός και ζήτησε οργανωμένη δράση και συνεργασία στο πλαίσιο της μάχης κόντρα στον κορονοϊό. “Υποτιμήσαμε τον κορονοϊό.

Είναι πιο ισχυρός και πιο επικίνδυνος απ’ότι περιμέναμε. Ελάτε να μας βοηθήσετε στην Νέα Υόρκη, θέλουμε εξοπλισμό, εμπειρία και εκπαίδευση. Χρειάζεται ενότητα και εθνική δράση”, τόνισε χαρακτηριστικά, για να κριτικάρει κατόπιν την αδυναμία της χώρας του να παραγγείλει αναπνευστήρες οξυγόνου. “Είναι σαν να είμαστε στο eBay μαζί με άλλες 50 χώρες και να κάνουμε προσφορές για το ποιος θα πάρει αναπνευστήρες”.

Εν τω μεταξύ, οι θάνατοι στην Νέα Υόρκη από τον κορονοϊό ανέβηκαν στους 1.550 από τους 1.218 που ήταν την Δευτέρας, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως στις επόμενες 14-30 ημέρες θα υπάρχει έκρηξη στους αριθμούς αυτούς.

Αυτή τη στιγμή η Νέα Υόρκη διαθέτει 75.000 κρεβάτια νοσοκομείου, όμως υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν ακόμα και 140.000 κρεβάτια την ίδια στιγμή για τους ασθενείς που θα νοσούν την ίδια περίοδο, ενώ προβλέπεται πως θα χρειαστούν από 20 ως 40 αναπνευστήρες οξυγόνου!

Σημειώνεται πως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν την Τρίτη πως τα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχονται πλέον σε 163.539, με 22.635 νέες μολύνσεις να καταγράφονται σε σχέση με τον προηγούμενο απολογισμό, ενώ 455 επιπλέον άνθρωποι που είχαν νοσήσει από τον Covid-19 πέθαναν, ανεβάζοντας σε 2.860 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στις ΗΠΑ έως τώρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version