Κορονοϊός – Βέλγιο: Ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των θυμάτων

Κορονοϊός – Βέλγιο: Ανησυχητική αύξηση στον αριθμό των θυμάτων
AP Photo/Francisco Seco

Αν και είναι μία χώρα με μόλις 11.500.000 κατοίκους το Βέλγιο μετράει αναλογικά πάρα πολλές απώλειες ελέω του κορονοϊού, με τον αριθμό των νεκρών να αγγίζει πλέον τους 4.000

Ανησυχητικά είναι τα σημάδια στο Βέλγιο όσον αφορά στην καταπολέμηση του κορονοϊού καθώς οι θάνατοι παρουσιάζουν διαρκώς αυξητική τάση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 303 και πλέον ο συνολικός αριθμός ατόμων που έχασαν τη μάχη απέναντι στην επικίνδυνη ασθένεια είναι 3.903.

Νούμερο που είναι πολύ μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς πως το Βέλγιο έχει 11.500.000 κατοίκους, την ώρα που η χώρα μας έχει αυτή τη στιγμή 99 νεκρούς με παρόμοιο πληθυσμό και η Γερμανία περίπου 3.000 νεκρούς εχοντας πληθυσμό κοντά στα 83.000.000.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής είναι 30.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, με τις αναφορές στους θανάτους να περιλαμβάνουν και άτομα που πεθαίνουν χωρίς να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και για τα οποία υπάρχει η υποψία πως είχαν τον ιό και και έμεναν σπίτι χωρίς απαραίτητη να έχουν ελεγχτεί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα