Κούβα: Διαδήλωση οργισμένων πολιτών για την πανδημία και τις ελλείψεις αγαθών

Κούβα: Διαδήλωση οργισμένων πολιτών για την πανδημία και τις ελλείψεις αγαθών
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές AP

Η Κούβα δοκιμάζεται από πολύπλευρη κρίση η οποία σχετίζεται άμεσα και με την επιδείνωση της πανδημικής κατάστασης στη χώρα.

Στα πρώτα κύματα της πανδημίας η Κούβα είχε καταγράψει εξαιρετικές επιδόσεις και είχε περιορίσει τις απώλειες στις ελάχιστες δυνατές.

Πλέον όμως η κατάσταση στη χώρα είναι τελείως διαφορετική. Τα κρούσματα αυξάνονται κατά χιλιάδες καθημερινά, τα νούμερα των θανάτων ανεβαίνουν και στους πολίτες προξενείται οργή για το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται συχνά ανεπαρκής.

Την Κυριακή στην πρωτεύουσα Αβάνα διαδήλωσαν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι εκτός από αποτελεσματική προστασία από την πανδημία διαμαρτύρονταν για ελλείψεις βασικών αγαθών από την αγορά αλλά και τον περιορισμό βασικών πολιτικών ελευθερίων. Η διαδήλωση δηλαδή, όπως μεταδίδει το Reuters, είχε και αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά.

“Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές και χρειαζόμαστε αλλαγή συστήματος” τόνισε στο Reuters μιλώντας 53χρονος Κουβανός πολίτης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κούβας έκανε λόγο για δάκτυλο των ΗΠΑ ενώ επικαλέστηκε το εδώ και χρόνια ασφυκτικό οικονομικό εμπάργκο από την ίδια χώρα.

“Πολλοί διαδηλωτές είναι ειλικρινείς αλλά χειραγωγούνται από τις αμερικανικές εκστρατείας στα ΜΜΕ” τόνισε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο και για προκλήσεις.

Από τις διαδηλώσεις τέλος δεν έλειψαν οι συλλήψεις αλλά και τα επεισόδια-περιορισμένου χαρακτήρα- της αστυνομίας με τους διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα