Κρεμλίνο: “Σημαντική αλλά όχι με ρηξικέλευθη εξέλιξη η συνάντηση Μακρόν – Πούτιν”

Κρεμλίνο: “Σημαντική αλλά όχι με ρηξικέλευθη εξέλιξη η συνάντηση Μακρόν – Πούτιν”
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν Ludovic Marin / ASSOCIATED PRESS

Η Μόσχα περιμένει από τον πρόεδρο της Γαλλίας να προτείνει "τρόπους για την άμβλυνση των εντάσεων στην Ευρώπη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι «πολύ σημαντική», αλλά δεν αναμένεται κάποια ρηξικέλευθη εξέλιξη.

Η Μόσχα περιμένει από τον πρόεδρο της Γαλλίας να προτείνει «τρόπους για την άμβλυνση των εντάσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η κατάσταση είναι υπερβολικά πολύπλοκη για να περιμένει κανείς αποφασιστικής σημασίας εξέλιξη κατά τη διάρκεια μίας και μόνης συνάντησης», επέμεινε ο Πεσκόφ. «Ο Μακρόν είπε στον Πούτιν ότι έρχεται με ιδέες σε αναζήτηση ύφεσης».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει λόγος για ανάπαυλα στην ένταση, όσο οι δυτικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να μιλούν για επικείμενη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Η Μόσχα «δεν έχει ακούσει τίποτε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας» που ζητεί και «οι δυτικοί συνομιλητές μας προτιμούν να μην αναφέρονται στο θέμα αυτό», είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα