Lockdown σε πολιτεία της Αυστραλίας: Κεκλεισμένων των θυρών το Australian Open

Lockdown σε πολιτεία της Αυστραλίας: Κεκλεισμένων των θυρών το Australian Open
Στιγμιότυπο από το τουρνουά τένις Australian Open ⓒ 2021 Hamish Blair/Associated Press

Νέο Lockdown επιβλήθηκε στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας λόγω αυξημένων κρουσμάτων. Το φημισμένο τουρνουά τένις Australian Open θα διεξαχθεί αναγκαστικά κεκλεισμένων των θυρών.

Ένα νέο lockdown πέντε ημερών επιβλήθηκε κατά του κορονοϊού στους έξι εκατομμύρια κατοίκους της πολιτείας Βικτόρια της Αυστραλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη, με αποτέλεσμα το φημισμένο τουρνουά τένις Australian Open να διεξάγεται πλέον κεκλεισμένων των θυρών.

Το lockdown στην πολιτεία Βικτόρια, το οποίο θα αρχίσει απόψε τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), αποφασίσθηκε μετά την εμφάνιση μια εστίας «υπερμετάδοσης» μολύνσεων της αγγλικής παραλλαγής του κορονοϊού, που υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα με επιτυχία στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της εν λόγω πολιτείας Ντάνιελ Άντριους.

Το μέτρο αυτό αποτελεί πλήγμα για το πρώτο τουρνουά Grand Slam της σεζόν 2021, το οποίο άρχισε τη Δευτέρα με καθυστέρηση τριών εβδομάδων ώστε οι καλύτεροι τενίστες του κόσμου να μπορέσουν να μείνουν 14 ημέρες καραντίνα στο ξενοδοχείο.

Βάσει αυτών των νέων περιορισμών, οι κάτοικοι αυτής της πολιτείας θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για πέντε ημέρες και να βγαίνουν μόνο για περιορισμένο αριθμό επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων, όπως για να κάνουν ψώνια και σωματική άσκηση. Οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται και η μάσκα είναι υποχρεωτική εκτός σπιτιού.

«Αυτοί οι περιορισμοί έχουν στόχο να μας εξασφαλίσουν ότι αντιδράμε με τον κατάλληλο τρόπο στο πιο μολυσματικό και πιο γρήγορο στέλεχος του κορονοϊού που έχουμε δει ποτέ», δήλωσε ο Άντριους σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε σήμερα εσπευσμένα, έπειτα από μια αύξηση την περασμένη νύκτα του αριθμού των κρουσμάτων που συνδέονται με μια εστία μόλυνσης σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου της Μελβούρνης, όπου είχαν τεθεί σε καραντίνα διεθνείς ταξιδιώτες.

Μέχρι τώρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 13 άνθρωποι έχουν μολυνθεί μεταξύ του προσωπικού του ξενοδοχείου και των οικογενειών τους.

Το Australian Open, που άρχισε τη Δευτέρα και στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι τενίστες του κόσμου, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. «Μόνο οι παίκτες και οι ομάδες τους, καθώς και τα μέλη του προσωπικού που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι τους, θα επιτρέπεται να βρίσκονται επιτόπου», σύμφωνα με τον διευθυντή του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι.

Το Australian Open είχε μπορέσει τις προηγούμενες ημέρες να υποδέχεται 25.000 έως 30.000 θεατές την ημέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα