Μαλαισία: Υποψήφιος για την πρωθυπουργία ετών 92

In this Sept. 15, 2017 photo, former Malaysian Prime Minister Mahathir Mohamad is interviewed in Kuala Lumpur, Malaysia.  Mahathir said in the Associated Press interview the opposition alliance campaigning to topple the country's corruption-tainted leader can win the next general elections and pull Malaysia back from a slide into kleptocracy.  (AP Photo/Vincent Thian)
In this Sept. 15, 2017 photo, former Malaysian Prime Minister Mahathir Mohamad is interviewed in Kuala Lumpur, Malaysia. Mahathir said in the Associated Press interview the opposition alliance campaigning to topple the country's corruption-tainted leader can win the next general elections and pull Malaysia back from a slide into kleptocracy. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης ανέδειξε ως υποψήφιό της για την πρωθυπουργία τον υπερήλικα πρώην πρωθυπουργό Μαχαθίρ Μοχάμεντ

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στη Μαλαισία όρισε την Κυριακή τον 92χρονο πρώην πρωθυπουργό Μαχαθίρ Μοχάμεντ ως υποψήφιο του κόμματος για την πρωθυπουργία στις γενικές εκλογές που θα πρέπει να προκηρυχθούν μέχρι τον Αύγουστο.

Με τον δημοφιλέστερο ηγέτη της αντιπολίτευσης Ανουάρ Ιμπραχήμ να βρίσκεται στη φυλακή, ο Μαχαθίρ θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς.

ADVERTISING

Ο Μαχαθίρ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας επί 22 χρόνια, κέρδισε τη φήμη του αυταρχικού ηγέτη και σε περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης θα γίνει ο γηραιότερος ηγέτης στον κόσμο.

Ανεξάρτητη δημοσκόπηση έδειξε ότι η αντιπολίτευση θα δυσκολευτεί να νικήσει τον Νατζίμπ κυρίως εξαιτίας της πόλωσης στους κόλπους της.

Ο Μαχαθίρ και ο πρώην αντίπαλός του Ανουάρ ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ανατρέψουν τον Νατζίμπ και αν νικήσει η συμμαχία τους αυτό πιθανόν να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Ανουάρ και την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Πάντως, σε περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την απονομή χάριτος στον Ανουάρ ώστε να μπορεί να είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός, δήλωσε στο συνέδριο του συνασπισμού ο γενικός του γραμματέας Σαϊφουντίν Αμπντουλάχ.

Η σύζυγος του Ανουάρ, η Γουάν Αζιζάχ Ισμαήλ, θα είναι η υποψήφια της συμμαχίας για αντιπρόεδρος.

(Φωτό: AP Photo/Vincent Thian)

SHARE:

24Media Network