Μεγάλη Βρετανία: Ο Keir Starmer, νέος επικεφαλής των Εργατικών

Μεγάλη Βρετανία: Ο Keir Starmer, νέος επικεφαλής των Εργατικών
Ο Keir Starmer AP

Ο Κέιρ Στάρμερ είναι ο άνθρωπος που αντικαθιστά τον Τζέρεμι Κόρμπιν στους Εργατικούς στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Keir Starmer είναι ο άνθρωπος που διαδέχεται τον Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών. Ήταν άλλωστε το απόλυτο φαβορί στην κούρσα της διαδοχής για το κόμμα της αντιπολίτευσης στη Μεγάλη Βρετανία

Ο ίδιος συγκέντρωσε 56.2% με την Angela Rayner να εκλέγεται στη θέση της αντιπροέδρου του κόμματος.

Ο Starmer ήταν ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit, ενώ σημειώνεται πως ο Κόρμπιν είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί μετά τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματός του τον Δεκέμβριο από τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο 57χρονος Starmer είχε πιέσει το κόμμα του να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Ο Κιρ Στάρμερ είχε ακόμη τη στήριξη του δημάρχου του Λονδίνου, Σαντίκ Καν. Στο πρώτο του μήνυμα μετά τη νίκη του έκανε λόγο για ανάγκη στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας του εν μέσω πανδημίας, ενώ έριξε τα “βέλη” του στον Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη διαχείριση που έχει κάνει μέχρι τώρα.

“Είναι τιμή και προνόμιο στη ζωή μου που εξελέγην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος. Αυτό συνέβη σε μια στιγμή, πρωτόγνωρη όσο καμία άλλη, της ζωής μας” επισήμανε συγκεκριμένα, σε μια προμαγνητοσκοπημένη δήλωση, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

“Υπό την ηγεσία μου θα εμπλακούμε εποικοδομητικά με την κυβέρνηση και δεν θα ασκήσουμε αντιπολίτευση απλά για να ασκήσουμε… Δεν υποβάλλουμε αδύνατα αιτήματα. Όμως, με τόλμη θα στηρίζουμε (τις θέσεις μας), όταν θα είναι το σωστό να το κάνουμε”.

“… Όπου βλέπουμε λάθη ή κυβερνητικές αποτυχίες ή πράγματα που δεν συμβαίνουν τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε, θα τα αμφισβητούμε και θα παρεμβαίνουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version