Νέα Υόρκη: Οι διοργανωτές του Pride απέκλεισαν τη συμμετοχή αστυνομικών μέχρι το 2025

Νέα Υόρκη: Οι διοργανωτές του Pride απέκλεισαν τη συμμετοχή αστυνομικών μέχρι το 2025
Αστυνομικός σε Pride στις ΗΠΑ AP

Τον αποκλεισμό των αστυνομικών αποφάσισαν οι διοργανωτές του Pride της Νέας Υόρκης μέχρι και το 2025, μιας και αποτελούν "απειλή" για πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η αστυνομία χαρακτήρισε την κίνηση "απογοητευτική".

Να απαγορεύσουν τη συμμετοχή αστυνομικών αλλά και προσωπικού επιβολής του νόμου στην παρέλαση περηφάνιας, αποφάσισαν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων Pride της Νέας Υόρκης, όχι μόνο για φέτος, αλλά τουλάχιστον μέχρι και το 2025. Όπως ανέφεραν, θα επιδιώξουν επίσης να κρατήσουν τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσία ένα τετράγωνο μακριά από τον εορτασμό.

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε το Σάββατο η NYC Pride, σύμφωνα με το Guardian, προέτρεψε τα μέλη της επιβολής του νόμου να “αναγνωρίσουν την κακοποιητική συμπεριφορά τους και να διορθώσουν την πορεία τους”.

“Η επιβολή του νόμου μπορεί να προκαλέσει φόβο, να είναι απειλητική μέχρι και επικίνδυνη για ορισμένους, για κάποιους από την κοινότητά μας που γίνονται συχνά στόχος και δέκτες υπερβολικής βίας χωρίς λόγο”.

Η παρέλαση υπερηφάνειας έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο. Η πανδημία του κορονοϊού δεν επέτρεψε στη διοργάνωση να πραγματοποιήσει την αντίστοιχη περσινή.

“Η ιδέα του αποκλεισμού των αξιωματικών είναι απογοητευτική και έρχεται σε αντίθεση με τις κοινές μας αξίες ένταξης και ανοχής. Τούτου λεχθέντος, θα είμαστε ακόμα εκεί για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της κυκλοφορίας και την καλή τάξη κατά τη διάρκεια αυτής της τεράστιας, περίπλοκης εκδήλωσης”, δήλωσε από τη μεριά της η τοπική αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα