Νιγηρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες καμένα σπίτια από ανατροπή βυτιοφόρου

Νιγηρία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες καμένα σπίτια από ανατροπή βυτιοφόρου
Ασθενοφόρο στην Αφρική (φωτογραφία αρχείου) AP

Φωτιά προκλήθηκε στην Νιγηρία μετά την την ανατροπή βυτιοφόρου οχήματος. Περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σε πυρκαγιά που προκάλεσε η ανατροπή ενός βυτιοφόρου οχήματος, το οποίο ήταν γεμάτο καύσιμα, στην κεντρική Νιγηρία, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το βυτιοφόρο ανατράπηκε σε έναν δρόμο, που βρίσκεται στην περιοχή Αγκάτου, στην πολιτεία Μπένουε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε σε κοντινά σπίτια και καταστήματα.

«Δώδεκα πτώματα ανέσυραν από την περιοχή της τραγωδίας χθες διασώστες, ενώ 50 σπίτια και καταστήματα κάηκαν», είπε ο Εμάνουελ Σίορ, ένας από τους επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Μπένουε.

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες από τη φωτιά.

«Οι διασώστες συνεχίζουν να “χτενίζουν” την περιοχή για να καθορίσουν εάν κι άλλοι σοροί πιθανόν βρίσκονται μέσα στα καμένα κτίρια», συμπλήρωσε ο Σίορ.

Οι εκρήξεις βυτιοφόρων οχημάτων και αγωγών πετρελαίου αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, πρώτη παραγωγό πετρελαίου στην Αφρική, όμως, όπου η πλειονότητα των περίπου 200 εκατομμυρίων κατοίκων της ζει μέσα στη φτώχεια, την ώρα που οι υποδομές και οι μεταφορές είναι ανεπαρκείς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version