Ντουμπάι: Προκαλούν βροχοπτώσεις για να αντέξουν τους 50 βαθμούς Κελσίου

Ντουμπάι: Προκαλούν βροχοπτώσεις για να αντέξουν τους 50 βαθμούς Κελσίου
AP/JON GAMBRELL

Η υπερβολικά αυξημένη θερμοκρασία στο Ντουμπάι έχει οδηγήσει τη Κυβέρνηση να στρέφεται στη βοήθεια επιστημόνων, για να προκαλέσουν τεχνητά βροχές.

Στη δημιουργία βροχοπτώσεων επικεντρώνεται η Κυβέρνηση στο Ντουμπάι, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που τακτικά αγγίζει και τους 50 βαθμούς Κελσίου. Η ενισχυτική βροχή προκαλείται με τη βοήθεια τεχνολογίας drone που απελευθερώνουν στα σύννεφα ηλεκτρικά φορτία, ώστε να αυξάνουν τις πιθανότητες βροχοπτώσεων.

Η Εθνική Υπηρεσία Καιρού, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κυκλοφόρησε τη Κυριακή (18/7) βίντεο από τις έντονες βροχοπτώσεις που κατέκλυσαν πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία εξαιτίας του ορμητικού νερού.

Το Ντουμπάι δεν είναι συνηθισμένο σε φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων και όπως ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Καιρού, αυτή ενισχύθηκε από τις επιχειρήσεις των drones τα οποία προκαλούν συσσώρευση ηλεκτρικών φορτίων στα σύννεφα, με στόχο την αύξηση των βροχοπτώσεων στη περιοχή.

Το 2017 μάλιστα, όπως αναφέρει το Independent, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επένδυσαν περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για εννέα διαφορετικά τέτοιας φύσεως έργα.

Ο καθηγητής, Maarten Ambaum, του Πανεπιστημίου Reading, ο οποίος εργάστηκε στο έργο, δήλωσε στο BBC τον περασμένο Μάρτιο: "Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αρκετά σύννεφα που ευνοούν τις συνθήκες για βροχή". Το έργο επιδιώκει να κάνει τις σταγόνες του νερού να συσσωρεύονται κάθε φορά που λαμβάνουν ηλεκτρικό φορτίο, ώστε να αυξάνεται η ποσότητα και να πέφτουν στο έδαφος", πρόσθεσε ο καθηγητής Ambaum στο BBC.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ντουμπάι, drone, Κλιματική Αλλαγή
SHARE:

24Media Network