Ο Άρτσι είχε προβλέψει από το 1997 την τηλεκπαίδευση και τις κλήσεις με Zoom

Ο Άρτσι είχε προβλέψει από το 1997 την τηλεκπαίδευση και τις κλήσεις με Zoom
2007/AP Photo/Bikas Das, File

Η εκπαίδευση από το σπίτι μέσω live και βιντεοσκοπημένων μαθημάτων, ακόμα και οι κλήσεις με φίλους μέσω zoom, όλα περιγράφονται αναλυτικά σε μια εντυπωσιακή ιστορία του περιοδικού 'Άρτσι'

Το 1997, το Ίντερνετ περιλάμβανε ένα μικρό κλάσμα του ασύλληπτου όγκου πληροφορίας που διαμοιράζεται σήμερα καθημερινά. Στο δεύτερο μισό των 90s, η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας ήταν ακόμα “δεινοσαυρική” και συνηθισμένες – σήμερα- πράξεις, όπως η επικοινωνία μέσω mobile εφαρμογών, έμοιαζαν τουλάχιστον “διαστημικές” και απευθύνονταν σε λίγους. Παρ’ολα αυτά, το σύμπαν των κόμιξ ‘Άρτσι’, επιχείρησε να πάει ένα βήμα παρακάτω, περιγράφοντας τα σχολεία με τηλεκπαίδευση (!), μέσω μιας ιστορίας στην υπό-σειρά κόμικ ‘Μπέτι’, με τίτλο “High School 20201 A.D.”

Στο μέλλον που μας περιγράφει αυτό το κόμικ, ο πατέρας της Μπέτι λέει σε κάποιο σημείο: “Τα παιδιά σήμερα είναι τόσο τυχερά. Μπορούν να πάνε στο σχολείο χωρίς να φύγουν από το σπίτι. Δεν κουβαλάνε βιβλία, δεν αγχώνονται για τον καιρό”.

Η Μπέτι του απαντά: “Με συγχωρείς, αλλά το μάθημα μου ξεκινά!” καθώς κάθεται μπροστά από έναν σταθερό υπολογιστή με μια εξωπραγματικά μεγάλη κάμερα. Το μάθημα ξεκινάει και η επιγραφή “ΜΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ” αναβοσβήνει για κάθε μαθητή.

Πρόκειται για μια ιστορία των Μπάρι Γκρόσμαν, Τζορτζ Γκλαντίρ, Σταν Γκόλντμπεργκ, Μάικ Εσποζίτο που γράφτηκε το 1997. Μέλη της ομάδας σήμερα, διαπιστώνουν πως όντως κατάφερε να προβλέψει με κάθε λεπτομέρεια την τηλεκπαίδευση, αν και χωρίς την ιδιαίτερα σημαντική διάσταση που την προκάλεσε: την πανδημία.

Μέσα στις εντυπωσιακές “προβλέψεις” της ομάδας του δημοφιλούς κόμικ είναι και τα κινητά τηλέφωνα των χαρακτήρων, που έχουν εγκατεστημένες κάμερες ώστε να μπορούν να κάνουν μεταξύ τους video κλήσεις.

Ένα στοιχείο που – ευτυχώς- ξέφυγε από τους σεναριογράφους του κόμικ και δεν έγινε πράξη στο Τώρα, ήταν οι “τιμωρίες στη ντουλάπα” για κάθε μαθητή. Ευτυχώς!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα