Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς εντοπίστηκε να διαδηλώνει υπέρ του Πούτιν

Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς εντοπίστηκε να διαδηλώνει υπέρ του Πούτιν
O Σράνταν Tζόκοβιτς διαδήλωσε στο Australian Open, με υποστηρικτές του Βλαντίμιρ Πούτιν AP Photo/Darko Vojinovic

Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σράνταν αντάμωσε με τέσσερις υποστηρικτές του Κρεμλίνου στο Australian Open, για να ταχθεί υπέρ της Ρωσίας και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Θα λέγατε πως ο Nόβακ Τζόκοβιτς θα εκτιμούσε την ηρεμία, κατά την παρουσία του Australian Open, στην πρώτη του συμμετοχή μετά την περυσινή απέλαση.

Είχε τεθεί και θέμα τριετούς αποκλεισμού εισόδου στη χώρα. ‘Εξαφανίστηκε’ καθώς κάποιοι αξιωματούχοι είχαν υπογράψει την ‘ιατρική εξαίρεση’ που του είχε εξασφαλίσει την είσοδο στη χώρα που δεν δεχόταν επί των εδαφών της όποιον δεν είχε εμβολιαστεί για τον Covid-19.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ενδέχεται φέτος να βρεθεί στο δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά, στον τελικό του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Παρεμπιπτόντως, εάν ο καλύτερος Έλληνας τενίστας σηκώσει το τρόπαιο, θα βρεθεί και στην κορυφή του κόσμου.

Ο Σέρβος φαίνεται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έτοιμος να κάνει δέκα τις κατακτήσεις του Australian Open (είχε το 3/3 μέχρι πέρυσι).

Ο πατέρας του, Σράνταν, ο οποίος είναι στη Μελβούρνη, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον στόχο του γιου του.

Φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε να φωνάζει “ζήτω οι Ρώσοι πολίτες”, μαζί με τέσσερις υποστηρικτές του Κρεμλίνου και του Βλαντίμιρ Πούτιν που αποβλήθηκαν από το Melbourne Park.

Όπως αναφέρει η Guardian στα στιγμιότυπα ο πατέρας Τζόκοβιτς βρίσκεται δίπλα σε άνδρα που φοράει μπλούζα με το σύμβολο “Ζ” (σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ) και κρατά στα χέρια σημαία της Ρωσίας με το πρόσωπο του Πούτιν.

Χαιρετίζει στην αρχή του βιντεομηνύματος τον διεθνή αρχηγό της ρωσικής συμμορίας μοτοσυκλετιστών (Λύκοι της Νύχτας), Αλεξάντερ Ζαλντόστανοφ, προσωπικό φίλο του Πούτιν.

Για την ιστορία, πριν τον αγώνα του Τζόκοβιτς με τον Αντρέι Ρούμπλεφ -για τα προημιτελικά του Grand Slam- ο ιδιοκτήτης του καναλιού του YouTube, με όνομα ‘Aussie Cossack’ , κάλεσε άλλους υποστηρικτές του να εμφανιστούν στο γήπεδο και να διαδηλώσουν υπέρ του Πούτιν, και να “αντεπιτεθούν” στο Tennis Australia που απαγόρευσε τις ρωσικές σημαίες στα courts του Australian Open.

Προηγήθηκε επεισόδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρώτου γύρου μεταξύ της Ουκρανής Kateryna Baindl και της Ρωσίδας Kamilla Rakhimova, όταν οι θεατές εμφανίστηκαν με ρωσικές σημαίες.

Ο Σιμεόν Μπόικοφ (ιδιοκτήτης του ‘Aussie Cossack’) είχε πει στο κάλεσμα του πως “αυτό είναι πλέον θέμα τιμής και αξιοπρέπειας. Πρόκειται για επίθεση στην τιμή και την αξιοπρέπεια. Δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο. Είναι μια επίθεση στην ελευθερία της Αυστραλία. Είναι διάκριση. Είναι ρατσισμός. Είναι παράνομο να απαγορεύονται οι σημαίες των ανθρώπων. Μαντέψτε τι θα γίνει: καλή τύχη στο Tennis Australia για όταν αντεπιτεθεί η αυτοκρατορία”.

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του πατέρα Τζόκοβιτς, το Tennis Australia προειδοποίησε τους παίκτες και τις ομάδες τους να μην αλληλεπιδρούν με απαγορευμένες σημαίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα