Ο Σέρβος πρωθυπουργός εκπλήρωσε το όνειρό του. Συνάντησε από κοντά τον Φιντέλ Κάστρο

El General de Ejército Raúl Castro Ruz (C izq.), Presidente de los Consejos de Estado y de Ministros de Cuba, en el recibimiento oficial al Presidente de la República de Serbia, Tomislav Nikolic (C,der.) efectuado en la sede del Consejo de Estado, en La Habana, el 19 de mayo de 2015.  AIN FOTO/Abel PADRON PADILLA/sdl
El General de Ejército Raúl Castro Ruz (C izq.), Presidente de los Consejos de Estado y de Ministros de Cuba, en el recibimiento oficial al Presidente de la República de Serbia, Tomislav Nikolic (C,der.) efectuado en la sede del Consejo de Estado, en La Habana, el 19 de mayo de 2015. AIN FOTO/Abel PADRON PADILLA/sdl AIN

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς είναι ο δεύτερος αρχηγός ευρωπαϊκής χώρας που επισκέπτεται την Κούβα μετά την προσπάθεια εξωστρέφειας του νησιού και την ιστορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Κούβα, παραδέχτηκε ότι "υλοποίησε ένα όνειρό του" με τη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, τον Φιντέλ Κάστρο.

"Πραγματοποίησα το όνειρό μου να συναντήσω τον κομαντάντε Φιντέλ" Κάστρο, είπε ο Νίκολιτς σε κουβανικά μέσα ενημέρωσης πριν αναχωρήσει από την Αβάνα, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός εκπλήρωσε το όνειρό του. Συνάντησε από κοντά τον Φιντέλ Κάστρο

Κατά τη συνάντηση αυτή ο Σέρβος πρόεδρος απένειμε στον 88χρονο Κάστρο το παράσημο του Τάγματος της Δημοκρατίας της Σερβίας, ένα μετάλλιο που ο Φιντέλ που είπε ότι δεν θα αποχωριστεί "ποτέ".

Σε αντίθεση πάντως με τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Κάστρο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στην οποία δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα, οι κουβανικές αρχές δεν έδωσαν καμία φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον Νίκολιτς. Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει αν η συνάντηση αυτή έγινε χθες η προχθές.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στην Κούβα, ο Νίκολιτς, ο οποίος ήταν στο παρελθόν πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κούβας στο σερβικό κοινοβούλιο, είχε συνομιλίες και με τον ομόλογό του, τον Ραούλ Κάστρο, που διαδέχτηκε τον αδελφό του το 2006.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολάντ ο επαναστάτης: 'Οι Κουβανοί δεν θέλουν να ξαναγίνουν το πριγκιπάτο της διασκέδασης των ΗΠΑ'

Ιστορική συνάντηση Ολάντ με τους αδερφούς Κάστρο στην Κούβα

Νέο γύρο συνομιλιών ξεκινούν Κούβα και ΗΠΑ στις 21 Μαΐου

SHARE:

24Media Network