Ο Τραμπ ενεργοποίησε πεδίο ανάρτησης σχολίων στην προσωπική του ιστοσελίδα

Ο Τραμπ ενεργοποίησε πεδίο ανάρτησης σχολίων στην προσωπική του ιστοσελίδα
Σημαία με την εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ ⓒ 2021 Paula Bronstein/Associated Press

Έχοντας αποκλειστεί από τις πλατφόρμες Facebook και Twitter, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενεργοποίησε ένα πεδίο στην ηλεκτρονική του σελίδα, όπου θα μπορεί να αναρτά σχόλια χρηστών.

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενεργοποίησε την Τρίτη, ένα πεδίο στην ηλεκτρονική του σελίδα, όπου θα μπορεί να αναρτά μηνύματα, τα οποία θα είναι προσβάσιμα προς ανάρτηση από άλλους στο Facebook και στο Twitter, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες του έχει απαγορευτεί η πρόσβαση.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε μία ημέρα πριν από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής εποπτείας της Facebook Inc σχετικά με το αν θα διατηρήσει τη μόνιμη απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ στην αναφερόμενη πλατφόρμα.

Η πρόσβαση του Τραμπ απαγορεύτηκε εξαιτίας ανησυχιών για το ξέσπασμα μεγαλύτερων βίαιων αντιδράσεων, μετά την αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του.

Ο Τραμπ αποχώρησε από το Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, ενώ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου από τον Τζο Μπάιντεν εξαιτίας ευρείας εκλογικής νοθείας.

Η αναφερόμενη σελίδα, στην οποία πρώτο αναφέρθηκε το Fox News, έχει τον τίτλο: «Από το Γραφείο του Ντόναλντ Τζέι Τραμπ» και περιέχει μικρά σχόλια από τον Τραμπ, τα οποία επιδέχονται like.

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ Τζέισον Μίλερ είχε δηλώσει στο Fox News τον Μάρτιο ότι ο πρώην πρόεδρος, στον οποίο έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε μια σειρά σελίδων κοινωνικής δικτύωσης μετά την εξέγερση, έχει σχέδια για την ενεργοποίηση της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα.

Εκπρόσωποι του Τραμπ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προχωρά επίσης στην αποστολή σύντομων δελτίων Τύπου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Twitter Inc έχει ανακοινώσει ότι η απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ είναι μόνιμη, ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, η Alphabet Inc, που ελέγχει το YouTube, ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει το κανάλι του Τραμπ όταν αποφασίσει ότι ο κίνδυνος ξεσπάσματος βίας έχει μειωθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα