Έκλεισαν οι κάλπες στην ΠΓΔΜ

Έκλεισαν οι κάλπες στην ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά, σε γενικές γραμμές και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα πριν τα μεσάνυχτα. Νίκολα Γκρούεφσκι δείχνουν τα exit polls

Έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) οι κάλπες που στήθηκαν σήμερα στην ΠΓΔΜ για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά, σε γενικές γραμμές και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Τις σημερινές εκλογές επιτήρησαν και 480 ξένοι παρατηρητές (οι περισσότεροι από τον ΟΑΣΕ).

Όπως ανακοίνωσε η Κρατική Εφορευτική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, το ποσοστό συμμετοχής, δύο ώρες πριν να κλείσουν οι κάλπες, κυμάνθηκε στο 53,86% δηλαδή κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των προηγούμενων εκλογών, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008.

Βάσει κάποιων προεκλογικών αναλύσεων, η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ένα υψηλό ποσοστό συμμετοχής θα επηρεάσει υπέρ της το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κρατική εφορευτική επιτροπή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Οι εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας Βουλής που θα έχει 123 βουλευτές, αφού στους 120 που υπήρχαν έως σήμερα προστίθενται ακόμη τρεις που θα εκλεγούν από τους ομογενείς, σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, στις σημερινές εκλογές αναμένεται να επικρατήσει ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ωστόσο φαίνεται ότι θα έχει σημαντικές απώλειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διεθνής Πολιτική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ

SHARE:

24Media Network