Παραδοχή του Ελβετού προέδρου: Υποτιμήσαμε τον κορονοϊό

Παραδοχή του Ελβετού προέδρου: Υποτιμήσαμε τον κορονοϊό
Νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελβετία AP

Ο Γκι Παρμελάν παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του έκανε σημαντικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας στην Ελβετία.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Ελβετίας Γκι Παρμελάν παραδέχθηκε λάθη στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα SonntagsBlick.

“Από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο υποτιμήσαμε την κατάσταση”, δήλωσε. “Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να θέσουμε υπό έλεγχο τον ιό”, πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι οι ελβετικές αρχές “ήταν μακριά από κάτι τέτοιο”.

Ο Παρμαλάν ανέλαβε την προεδρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την 1η Ιανουαρίου, αλλά ως ομοσπονδιακός σύμβουλος αρμόδιος για την οικονομία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εδώ και ένα χρόνο.

Η Ελβετία αντιμετώπισε ένα σχετικά ήπιο πρώτο κύμα της επιδημίας covid-19 σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως από το φθινόπωρο πλήττεται σφοδρά από ένα δεύτερο κύμα.

Εδώ και εβδομάδες η χώρα των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει περισσότερα από 4.000 νέα κρούσματα ημερησίως και περίπου 10ο νεκρούς. Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 έχει ξεκινήσει σε πολλά καντόνια της χώρας, αλλά με αργούς ακόμη ρυθμούς. Εξάλλου στην Ελβετία έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον πέντε κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού που πρωτοεντοπίστηκε στη Βρετανία.

Ο Παρμελάν, μέλος του λαϊκιστικού δεξιού κόμματος UDC, υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τα καντόνια, τα οποία είναι κυρίως υπεύθυνα για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, “δεν είναι πάντα εύκολη”. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μερικές φορές χρειάστηκε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του για να συντονίσει τη μάχη κατά της covid-19.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα