Πιο ακροδεξιό δεν γίνεται το πρόγραμμα του Vox: Προτείνουν κατάργηση των φεμινιστικών οργανώσεων

Πιο ακροδεξιό δεν γίνεται το πρόγραμμα του Vox: Προτείνουν κατάργηση των φεμινιστικών οργανώσεων
Πλάνο από την πορεία του voz στη Μαδρίτη AP

To προεκλογικό πρόγραμμα του ακροδεξιού σχηματισμού Vox που κέρδισε 12 έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας προκαλεί... ανατριχίλα.

Πρόγραμμα καθαρά φρανκικής, άρα και φασιστικής, προέλευσης είναι αυτό του Vox του ακροδεξιού κόμματος που κατάφερε να αποσπάσει 12 έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εν λόγω πρόγραμμα προβλέπεται ουσιαστικά κατάργηση της διοικητικής αυτονομίας των περιφερειών της Ισπανίας, θεσμό πάνω στον οποίο χτίστηκε η χώρα στα χρόνια της δημοκρατίας.

Η προγραμματική πρόβλεψη του Vox μοιάζει, ανατριχιαστικά θα έλεγε κανείς, με την αντίστοιχη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. Προβλέπει την οικοδόμηση τείχους στην Μελίγια και τη Θέουτα έτσι ώστε να μην εισβάλλουν μετανάστες στο ισπανικό έδαφος αλλά και τις μαζικές απελάσεις των “παράνομων” μεταναστών.

Στο Vox επίσης δεν αρέσει καθόλου ο νόμος που ισχύει στο ισπανικό κράτος και προστατεύει τις γυναίκες (κυρίως) που έχουν υποστει βία. Δεσμεύεται για την κατάργηση (!) των φεμινιστικών οργάνώσεων σ’ όλη την ισπανική επικράτεια καθώς και για την ίδρυση υπουργείου οικογένειας αλλά και νόμου που θα προστατεύει τη “φυσική” οικογένεια.

Εννοείται φυσικά ότι οι ιθύνοντες δεν θέλουν καν να ακούν για τάσεις απόσχισης της Καταλονίας ή της Χώρας των Βάσκων. “Η Ισπανία θα είναι ένα κράτος ενιαίου τίτλου το οποίο θα έχει μόνο μία κυβέρνηση και μόνο ένα κοινοβούλιο σ’όλη τη χώρα” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα.

Μπορεί να λειτουργήσει αυτό το σύστημα σε μία χώρα στην οποία αναγνωρίζονται επίσημα πέντε γλώσσες και υπάρχει κουλτούρα αυτονομίας εδώ και τέσσερις δεκαετίες; Προφανώς οι του Vox ονειρεύονται να κυβερνήσουν με σιδηρά πυγμή. Σαν τον Φράνκιο ένα πράγμα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα