Πώς η Αγκυρα πείθει Σύρους να πολεμήσουν στη Λιβύη: Λεφτά και ιθαγένεια το δέλεαρ

Πώς η Αγκυρα πείθει Σύρους να πολεμήσουν στη Λιβύη: Λεφτά και ιθαγένεια το δέλεαρ
Σύροι μαχητές AP

Η Τουρκία στηρίζει πολλά στη συμμετοχή Σύρων μαχητών στην εκστρατεία της στην Λιβύη. Δέλεαρ για τους εθελοντές το χρήμα και η απόδοση ιθαγένειας.

Συγκεκριμένες και επώνυμες καταγγελίες ότι η Τουρκία επιχειρεί να δελεάσει Σύρους μαχητές υποσχόμενη απόδοση ιθαγένειας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με μία αυτές, που έρχεται από την Ελίζαμπεθ Τσούρκοφ, ερευνήτριας σε Ινστιτούτο Εξωτερικής Πολιτικής στη Συρία, όσοι από τους Σύρους μαχητές πειστούν τελικά να ταξιδέψουν μέχρι τη Λιβύη και να πολεμήσουν για τα τουρικά συμφέροντα στην περιοχή, τότε θα λάβουν την τούρκικη ιθαγένεια μετά από έξι μήνες.

Αυτό θα βοηθήσει πολύ τις ζωές τους στη συνέχεια, ιδιαίτερα αν οι οικογένειές τους έχουν ήδη καταφύγει σε τουρκικό έδαφος λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη Συρία.

Επίσης, το δέλεαρ είναι και οικονομικό αφού η Τουρκία έχει υποσχεθεί μηνιαίους μισθούς που φτάνουν ακόμα και τα 1500 δολάρια το μήνα, ποσό τεράστιο για το μέσο Σύρο.

Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι τουλάχιστον 300 Σύροι μαχητές έχουν ήδη μεταφερθεί από την Τουρκία στην Τρίπολη ενώ εκατοντάδες άλλοι εκπαιδεύονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα