Σαγκάη: Στα όριά τους οι κάτοικοι – Διαμαρτύρονται χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια

Σαγκάη: Στα όριά τους οι κάτοικοι – Διαμαρτύρονται χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια
Κτίρια στη Σαγκάη bbc

Lockdown συνέχεια στη Σαγκάη με τους κατοίκους της κινεζικής πόλης να εκφράζουν την αγανάκτησή τους με όποιον τρόπο κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Σαγκάη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται σε καθολικό lockdown από τις αρχές του μήνα με τους κατοίκους να βρίσκονται στα όριά τους.

Και ενώ η κινεζική κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική του Zero Covid, αδιαφορώντας για τις συνέπειες του εγκλεισμού στους κατοίκους της οικονομικής πρωτεύουσας των 25 εκατομμυρίων, το BBC φέρνει στο φως βίντεο το οποίο αποτυπώνει την αγανάκτησή τους για το αυστηρό lockdown το οποίο είναι σε ισχύ τις τελευταίες πέντε εβδομάδες,

Όπως ακούγεται στο βίντεο οι κάτοικοι χτυπούν κατσαρόλες και τηγάνια από τα παράθυρα των σπιτιών τους για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή των αυστηρών περιορισμών από την κυβέρνηση, η οποία δέχεται επικρίσεις για τη μεταχείριση των ανθρώπων από τις αρχές και τη γενικότερη διαχείριση της πανδημίας από τη Σαγκάη.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα αίσθηση και διεθνή κατακραυγή προκάλεσαν φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media και δείχνουν ανθρώπους με λευκές στολές να υψώνουν πράσινους φράχτες σε σπίτια, ώστε να μην μπορούν να βγουν οι κάτοικοι από αυτά, σε ένα ακόμη θλιβερό και απαράδεκτο μέτρο με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο Guardian, πρόκειται για πράσινες περιφράξεις με συρματοπλέγματα που φτάνουν τα δύο μέτρα σε ύψος και έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών, κυρίως στις λεγόμενες “σφραγισμένες” περιοχές, εκεί δηλαδή όπου έχει καταγραφεί ένα τουλάχιστον κρούσμα κορονοϊού.

Οι εικόνες διαδόθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνοντας νέες διαμαρτυρίες από τους πολίτες που κάνουν λόγο για μέτρα απολυταρχικά τα οποία -ομολογουμένως- ξεπερνούν κάθε φαντασία και κάνουν ακόμα πιο ζοφερό το δυστοπικό κλίμα στη Σαγκάη.

“Είναι ασέβεια στα δικαιώματα των ανθρώπων. Χρησιμοποιούν μεταλλικά φράγματα για να τους κλείσουν στα σπίτια τους σαν τα ζώα”,, είπε ένας πολίτης, μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί στις αποκλεισμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα