Samuel Little: Πέθανε ο πιο νοσηρός serial killer της Αμερικής

Samuel Little: Πέθανε ο πιο νοσηρός serial killer της Αμερικής

Είχε ομολογήσει το φόνο 93 γυναικών, παρέχοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες - Η ομολογία του έγινε μόλις το 2018.

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε σε νοσοκομείο στην Καλιφόρνια ο περιβόητος Samuel Little, ο πιο “νοσηρός” serial killer των ΗΠΑ, όπως τον έχει περιγράψει το FBI.

Ο ίδιος ήταν σε ισόβια ισόβια κάθειρξη για το φόνο τριών γυναικών, αλλά μέχρι τη στιγμή του θανάτου του είχε ομολογήσει 93 φόνους γυναικών από το 1970 μέχρι το 2005.

Επί χρόνια αρνείτο τις δολοφονίες, ωστόσο, το 2018 και μετά από μια σειρά ανακρίσεων, ομολόγησε τελικά τους 93 φόνους.

Τα περισσότερα θύματά του, ήταν εκδιδόμενες γυναίκες, τρανς ή τοξικοεξαρτημένες, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο Samuel Little ήταν πρώην πυγμάχος και ακινητοποιούσε τα θύματά του με γροθιές πριν τα στραγγαλίσει – πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν πάντα εμφανείς ενδείξεις, όπως τραύματα μαχαιριού ή σφαίρας.

FBI

 

Πολλοί θάνατοι θυμάτων αποδόθηκαν εσφαλμένα από τις Αρχές σε υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, ή θεωρήθηκαν υποθέσεις που σχετίζονταν με κακοποίηση. Το 2018, το FBI ανακοίνωσε πως οι ομολιγίες του Little θεωρούνταν πλέον “αξιόπιστες”, ενώ κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά εικόνες των θυμάτων του.

Ο Little συνελήφθη το 2012 σε κέντρο αστέγων, αντιμετωπίζοντας αρχικά κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και με ταυτοποίηση DNA οδηγήθηκε στη φυλακή για σειρά δολοφονιών. Το ποινικό μητρώο του ήταν ήδη βεβαρυμένο, με αδικήματα από ένοπλη ληστεία μέχρι βιασμό. Η πρώτη του σύλληψη έγινε το 1956 για μικροκλοπές, και πέρασε χρόνια στο αναμορφωτήριο.

Τα αποτελέσματα λήψης DNA τον συνέδεσαν με τρεις άλυτες δολοφονίες το διάστημα 1987-1989 στο Λος Άντζελες. Αρχικά ισχυρίστηκε πως είναι αθώος, ωστόσο καταδικάστηκε σε τρις ισόβια.

 

Μέχρι τον θάνατό του, από το 2018 μέχρι σήμερα δηλαδή, το FBI κατάφερε να συσχετίσει επισήμως τον Little με 50 υποθέσεις δολοφονιών από τις 93 που τελικά ομολόγησε, παρέχοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του. H Christie Palazzolo του FBI ανέφερε πως ο Little κατάφερνε να διαφεύγει της σύλληψης καθώς η αστυνομία δεν ενδιαφερόταν για το προφίλ των γυναικών που έπεσαν νεκρές από τα χέρια του. Κοινώς, το κοινωνικό τους στάτους και το γεγονός ότι ήταν γυναίκες, έκαναν τους αρμόδιους να αδιαφορήσουν.

Οι ομολογίες του έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος VICAP (Πρόγραμμα Κατανόησης του Βίαιου Εγκλήματος), το οποίο αποτελεί ένα συγκροτημένο σχέδιο που αποπειράται να αναλύσει τους κατά συρροή δολοφόνους και το βίαιο σεξουαλικό έγκλημα, στοχεύοντας να διασταυρώσει πληροφορίες για ανεξιχνίαστους φόνους. Το VICAP εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στις γυναικοκτονίες, οι οποίες τις προηγούμενες δεκαετίες δεν κινούσαν το ενδιαφέρον των ενστόλων στις ΗΠΑ, κάτι που δεν έχει αλλάξει δραματικά.

Ο Little αποφάσισε να μιλήσει, με αντάλλαγμα να μεταφερθεί σε καλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα. Σημαντικό ρόλο στις ομολογίες έπαιξε ένας δασοφύλακας, γνωστός του δράστη.

Τώρα, το FBI ζητά περισσότερες πληροφορίες για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων θυμάτων του serial killer που έμενε ατιμώρητος για δεκαετίες.

Η δράση του έγινε ταινία στο “Catching a Serial Killer: Sam Little”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα