Σαουδική Αραβία: "Η υπόθεση Κασόγκι θα εξεταστεί από τα δικά μας δικαστήρια"

Ο 59χρονος Τζαμάλ Κασόγκι ήταν συνεργάτης επί σειρά ετών της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και επικριτής αποφάσεων της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας
Ο 59χρονος Τζαμάλ Κασόγκι ήταν συνεργάτης επί σειρά ετών της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και επικριτής αποφάσεων της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας AP IMAGES

Δια στόματος του Σαουδάραβα υπουργού Δικαιοσύνης, το Ριάντ διαμηνύει ότι η εγχώρια δικαιοσύνη θα εξετάσει το θάνατο του δημοσιογράφου που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η υπόθεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έλαβε χώρα σε έδαφος της Σαουδικής Αραβίας και θα εξεταστεί από σαουδαραβικά δικαστήρια όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σαουδικής Αραβίας σε δήλωση που μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο αντιφρονών Κασόγκι έχασε τη ζωή του σε καβγά μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι η πρώτη παραδοχή του θανάτου του δημοσιογράφου από το σουνιτικό βασίλειο, έπειτα από δύο εβδομάδες άρνησής του για εμπλοκή στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου, γεγονός που έχει κλονίσει τις σχέσεις της χώρας με τη Δύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κασόγκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέρκελ: Δεν είναι αρκετές οι εξηγήσεις του Ριάντ για το θάνατο του Κασόγκι

Υπόθεση Κασόγκι: "Η Τουρκία δεν επιθυμεί συγκάλυψη"

Υπόθεση Κασόγκι: "Μ...α η εξήγηση της Σ. Αραβίας. Ποιος φέρνει πριόνι για κόκαλα σε μια συζήτηση;"

SHARE:

24Media Network