Τρόμος στην Ταιβάν από σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών. Κατέρρευσαν κτίρια

Τρόμος στην Ταιβάν από σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών. Κατέρρευσαν κτίρια

Ισχυρή σεισμική δόνηση, 6,4 βαθμών Ρίχτερ, στη Ταΐβάν σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους τελικά 6,4 βαθμών, αντί για 6,7 Ρίχτερ όπως αρχικά εκτιμήθηκε, σημειώθηκε στη νότια Ταϊβάν, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 31 χιλιομέτρων ανατολικά-νοτιοανατολικά της Τάι-ναν και προερχόταν από εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Ένα κτίριο κατέρρευσε εν μέρει στην Τάι-ναν, μια πόλη στη νότια Ταϊβάν, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο νησί τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (22.00 ώρα Ελλάδα σήμερα).

Οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης κατευθύνονται στο κτίριο αυτό και οι τοπικές αρχές συγκρότησαν μια ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών, είπε ένας αξιωματούχος του δήμου, ο Λιου Σι-τσουνγκ.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS που αρχικά ανέφερε ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών, αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθός της, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για έναν σεισμό 6,4 βαθμών.

Πάντως νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο πως τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει είναι δεκάδες και στο ένα από αυτά πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες ένοικοι, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberty Times, τουλάχιστον το ένα από τα κτίρια αυτά ήταν ένα συγκρότημα κατοικιών. Η τηλεόραση του νησιού μετέδωσε ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πιθανότατα παγιδευτεί στα συντρίμμια του κτιρίου.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 στο νησί είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2.400 άνθρωποι.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
SHARE:

24Media Network