Συνάντηση Πούτιν – Κιμ: Το καπέλο του Κορεάτη ηγέτη έκλεψε τις εντυπώσεις

Συνάντηση Πούτιν – Κιμ: Το καπέλο του Κορεάτη ηγέτη έκλεψε τις εντυπώσεις
Συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν - Πούτιν AP

Η συνάντηση Πούτιν-Κιμ είναι η πρώτη αυτού του επιπέδου από το 2011, όταν είχαν συναντηθεί ο τότε πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο πατέρας του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο Ρώσος, πρόεδρος Βλαντμίρ Πούτιν είχε το πρώτο τετ-α-τετ του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βλαδιβοστόκ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, με κεντρικό άξονα τη συνεργασία των δύο κρατών και την αποπυρηνικοποίηση της πατρίδας του Κιμ.

“Είμαι σίγουρος ότι η επίσκεψή σας στη Ρωσία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα με ποιους τρόπους μπορούμε να συμβάλουμε να επιλυθεί η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, και τι μπορεί να κάνει η Ρωσία για να υποστηρίξει τις θετικές τάσεις που εκτυλίσσονται το τρέχον διάστημα” είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Από πλευράς του ο Κιμ τόνισε πως η συνάντηση θα επιτρέψει να διαμορφωθούν κοινές θέσεις της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας σχετικά με τα ζητήματα στην κορεατική χερσόνησο.

Στόχος άλλωστε, είναι η αναθέρμανση των δεσμών των δύο κρατών που αποτελούσαν συμμαχικές δυνάμεις επί Ψυχρού Πολέμου.

Δείτε τα πλάνα με το καπέλο του Κιμ, που έκλεψε τις εντυπώσεις και σχολιάστηκε έντονα στα social media:

Συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν - Πούτιν AP
Συνάντηση Πούτιν - Κιμ: Το καπέλο του Κορεάτη ηγέτη έκλεψε τις εντυπώσεις AP
 
Συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν - Πούτιν AP

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έφτασε στο Βλαδιβοστόκ με το τεθωρακισμένο τρένο του:

Ο Κιμ έφτασε με το τρένο του AP

Η θερμή υποδοχή:

Η διμερής συνάντηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Μόσχα και Πιονγιάνγκ έχουν σχεδιάσει οδικό χάρτη για την αποπυρηνικοποίηση της Κορέας, μετά την αποτυχία του σχεδίου συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Τα μέτρα στο Βλαδιβοστόκ είναι δρακόντεια με απαγόρευση της πλεύσης των πλοίων μέχρι το τέλος της συνάντησης των ηγετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version