Σόου Ιμάμογλου στην τελετή παράδοση-παραλαβής στην Κωνσταντινούπολη

Σόου Ιμάμογλου στην τελετή παράδοση-παραλαβής στην Κωνσταντινούπολη
O Εκρέμ Ιμάμογλου AP

Δεν ήταν μία συνηθισμένη τελετή παράδοσης παραλαβής σε Δήμο. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου διαπίστωσε για μία ακόμη φορά ότι διαθέτει μεγάλο λαϊκό έρεισμα.

Σε πολιτική συγκέντρωση μετατράπηκε η παράδοση-παραλαβή του Δήμου της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη το πρωί.

Ο θριαμβευτής των εκλογών, Εκρέμ Ιμάμογλου, που υποστηρίχθηκε κυρίως από το Ρεπουμπλικανικό Κεμαλικό Κόμμα, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του αλλά ούτε και την επιθυμία του να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος (!) μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του από τον προκάτοχό του Μεβλού Ουνσάλ.

“Από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν ομάδες καταπιεσμένων ανθρώπων σ’ αυτήν την πόλη. Σας υπόσχομαι πλουραλισμό και διαφάνεια. Να ξέρετε ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας (και μίας εκ των μεγαλυτέρων του κόσμου).

Ο Ιμάμογλου, ο οποίος νίκησε τον εκλεκτό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, είναι ο πρώτος δήμαρχος που δεν προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του AKP από το 1994.

Εκκρεμεί πάντα, τέλος, η προσφυγή του κυβερνώντος κόμματος στην ανώτατη εκλογική επιτροπή με την οποία ζητά την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα