Στην υγειά της Συμμαχίας: Φινλανδική ζυθοποιία έβγαλε μπύρα με το λογότυπο του ΝΑΤΟ

Στην υγειά της Συμμαχίας: Φινλανδική ζυθοποιία έβγαλε μπύρα με το λογότυπο του ΝΑΤΟ
Η νέα μπύρα με το σήμα του ΝΑΤΟ olafbrewing.com

"Μεθυσμένοι" από χαρά φαίνεται πως είναι οι Φινλανδοί μετά την απόφαση της χώρας να καταθέσει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ. Γιατί η μπύρα παρασκευάστηκε στη συγκεκριμένη πόλη.

Φαίνεται πως η -επίσημη πια- επιθυμία της Φινλανδίας να καταθέσει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού σε αρκετούς Φινλανδούς και ευκαιρία για πρωτότυπες, επιχειρηματικές ιδέες.

Απόδειξη; Ένα μικρό ζυθοποιείο της χώρας, το οποίο έβγαλε μπύρα με το όνομα και το λογότυπο της Συμμαχίας! Μην μπερδεύεστε από το “OTAN”, δεν είναι επίτηδες γραμμένη ανάποδα η λέξη ούτε θέλει κάτι να πει ο ποιητής, απλά αυτή είναι η γαλλική παραλλαγή του ονόματος. Στη συσκευασία, στην οποία επικρατεί όπως είναι λογικό το κυανόλευκο, μαζί με το όνομα και το σήμα φιγουράρει και ανθρωπάκι με μεταλλική πανοπλία, το οποίο κρατά ένα ποτήρια μπύρα στο χέρι του, έτοιμο να πιει στην… υγεία της ένταξης της χώρας.

Η μπύρα παρασκευάζεται από την Olaf Brewing, εταιρεία που εδρεύει στη Σαβονλίννα, η ιστορία της οποίας εξηγεί τις πολιτικές προεκτάσεις αυτής της ενέργειας.

“Στο παρελθόν δεν έχουμε πάρει θέση σε πολιτικά ζητήματα. Τώρα, ωστόσο, η πλειοψηφία των Φινλανδών υποστηρίζει την απόφαση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό τολμήσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Η τοποθεσία της, ωστόσο, διαδραμάτισε τον δικό της ρόλο κι αυτό διότι η πόλη που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Φινλανδία είχε βομβαρδιστεί από ρωσικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ελπίζουμε ότι μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ, τέτοια γεγονότα δεν θα χρειαστεί να τα ξαναδούμε ποτέ στη Σαβονλίνα ή στη Φινλανδία”, είπε ο CEO του ζυθοποιείου, το οποίο μέχρι στιγμής βλέπει μεγάλη ανταπόκριση στην κίνησή του και κατανάλωση στην μπύρα του από τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα