Συρία: Θετικοί στον κορονοϊό ο πρόεδρος Άσαντ και η σύζυγός του

Συρία: Θετικοί στον κορονοϊό ο πρόεδρος Άσαντ και η σύζυγός του
Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ (φωτογραφία αρχείου) AP

Διαγνώστηκαν με κορονοϊό ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, πρόεδρος της Συρίας και η γυναίκα του Ασμά. Η κατάστασης της υγείας τους είναι καλή.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και η σύζυγός του Ασμά είναι θετικοί στην Covid-19, όμως «η υγεία τους είναι καλή» και η κατάστασή τους είναι «σταθερή», ανακοίνωσε σήμερα η συριακή προεδρία.

«Θα συνεχίσουν την εργασία τους στη διάρκεια της απομόνωσής τους κατ’ οίκον, η οποία θα διαρκέσει δύο ή τρεις εβδομάδες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι το ζευγάρι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ PCR αφού «αισθάνθηκε ελαφρά συμπτώματα παρόμοια με αυτά της Covid-19».

Από τα μέσα Φεβρουαρίου τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται πολύ στη Συρία, είπε την περασμένη εβδομάδα στο Ρόιτερς ένα μέλος της συριακής συμβουλευτικής επιτροπής για τον κορονοϊό.

΄Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Υγείας άρχισε πριν από μία εβδομάδα να εμβολιάζει τους υγειονομικούς εργαζομένους της πρώτης γραμμής και ανακοίνωσε πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, χωρίς να επεκταθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα