Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Πρώτα σε εξυπηρέτηση, υπηρεσίες και ευκολίες για τον επιβάτη. Εσείς από πόσα έχετε περάσει;

Του Κώστα Φαρμάκη

550 αεροδρόμια μπήκαν στο μικροσκόπιο 13 εκατ. αεροπορικών ταξιδιωτών από 112 χώρες. Οι επιβάτες συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο του οργανισμού Skytrax σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι έμειναν από τις υπηρεσίες σε 39 τομείς (ευκολία πρόσβασης, χρόνος μέχρι τα gates, ποικιλία καταστημάτων, άνεση, χρόνοι αναμονής, γενική εμπειρία κ.ά.) και έτσι ανέδειξαν τα καλύτερα του κόσμου.

Έξι από αυτά βρίσκονται στην Ασία και τέσσερα στην Ευρώπη. Και τα δέκα έχουν εξαιρετικές υπηρεσίες, μοναδικά amenities, ταχύτατη διαχείριση επιβατών και ελάχιστες καθυστερήσεις πτήσεων. Η πρωτιά κρίνεται στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Στην κορυφή, ξανά, ο συνήθης ύποπτος της Σιγκαπούρης.

Ας δούμε τα 10 κορυφαία:

CHANGI, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Επιβάτες: 54 εκατ.

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Για τρίτη συνεχή χρονιά ψηφίζεται το καλύτερο όλων. Οι επιβάτες αποθέωσαν τις υπηρεσίες, την αρχιτεκτονική και την αποτελεσματικότητά του. Διαθέτει εσωτερικό κήπο με καταρράκτη και χιλιάδες πεταλούδες, πισίνες στο transit area, εμπορικά κέντρα, δωρεάν κινηματογράφο, χώρους παιχνιδιού κ.ά.

INCHEON, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Επιβάτες: 45,6 εκατ.

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Για τρίτη χρονιά στη δεύτερη θέση, το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα Σεούλ έχει άπειρες επιλογές αγορών και εστίασης, στο χώρο του πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιλοξενεί μουσείο κορεατικού πολιτισμού, είναι πεντακάθαρο και με ταχύτατη σύνδεση με το κέντρο της πόλης.

ΜΟΝΑΧΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επιβάτες: 38,6 εκατ.

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Στην ίδια θέση με πέρσι, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμια της χώρας είναι το μοναδικό στον κόσμο με δική του ζυθοποιία. Οι ανοιχτοί φωτεινοί του χώροι το κάνουν να ξεχωρίζει. Διαθέτει επίσης ένα πλήρες αεροπορικό μουσείο με παλιά αεροσκάφη.

Διαβάστε τη συνέχεια της λίστας

Πηγή: Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network