Ταϊλάνδη: Ο Έλον Μασκ πάει στη διάσωση με νάιλον υποβρύχια σήραγγα

Ταϊλάνδη: Ο Έλον Μασκ πάει στη διάσωση με νάιλον υποβρύχια σήραγγα

Ο Έλον Μασκ πάει στην Ταϊλάνδη για τον απεγκλωβισμό των παιδιών προτείνοντας δύο εναλλακτικά σχέδια για τη σωτηρία της ομάδας

Ο Έλον Μασκ και η Space X προσφέρονται οικειοθελώς να συνδράμουν στις προσπάθειες απεγκλωβισμού των 12 αγοριών και του προπονητή τους από το σπήλαιο στο οποίο έχουν παγιδευθεί βορειοδυτικά της Ταϊλάνδης.

Τα παιδιά είναι παγιδευμένα επί 13 ημέρες και οι διαδικασίες απεγκλωβισμού επισπεύδονται μετά την επανεκκίνηση των βροχών και τον τραγικό θάνατο ενός δύτη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο ιδρυτής της Tesla Motors ανέλυσε το σχέδιο που προτείνει για τον απεγκλωβισμό των παιδιών.

Προτείνει την Boring Company, η οποία "είναι πολύ καλή στο να διανοίγει τρύπες", ενώ σαν εναλλακτικό πλάνο πρότεινε την τοποθέτηση εντός του σπηλαίου ενός τεράστιου νάιλον σωλήνα, ο οποίος θα γεμίσει στη συνέχεια με αέρα δημιουργώντας μία υποβρύχια σήραγγα.

"Σε μια τρύπα που θα διανοιχτεί θα εισχωρήσει ένας νάιλον εκτατός σωλήνας, τον οποίο θα φουσκώσουμε όπως ένα παιδικό κάστρο για να δημιουργήσουμε ένα υποβρύχιο τούνελ. Μέσα από το τούνελ αυτό θα μπορέσουν να περάσουν και να βγουν στην επιφάνεια οι εγκλωβισθέντες", εξήγησε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος Μασκ.

Η Boring Company μιλώντας στο BBC επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στη διαδικασία διάνοιξης, αν εγκριθεί το πλάνο αυτό τελικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ταϊλάνδη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ταϊλάνδη: Αυτός είναι ο δύτης που θυσιάστηκε προσπαθώντας να σώσει τα παιδιά

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η β' φάση της επιχείρησης για τα 8 παιδιά

Ταϊλάνδη: Σκοτώθηκε ένας από τους διασώστες αφού άφησε φιάλες οξυγόνου στα παγιδευμένα παιδιά

SHARE:

24Media Network