Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Σολτς με αιχμές κατά του Κιέβου

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Σολτς με αιχμές κατά του Κιέβου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Όλαφ Σολτς, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορεί το Κίεβο για "παρεμπόδιση" των συνομιλιών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συζήτησαν για την Ουκρανία σε τηλεφωνική τους επικοινωνία σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν δήλωσε στον Σολτς ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό της σύρραξης «ουσιαστικά παρεμποδίζεται από το Κίεβο», σύμφωνα με το Κρεμλίνο, που δήλωσε ότι οι επαφές μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας θα συνεχιστούν σε διάφορα επίπεδα.

Ευθείες απειλές Πούτιν κατά της ελίτ της Δύσης – “Θυσιάζουν τον υπόλοιπο κόσμο”

Απειλών συνέχεια από την πλευρά της Ρωσίας και του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά και την πιθανή ένταξη της Φινλανδίας στο NATO, την οποία η Μόσχα εξακολουθεί να βλέπει μόνο ως απειλή.

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πως “διεύρυνση του NATO και η προσέγγιση της Συμμαχίας στα σύνορά μας δεν καθιστά τον κόσμο και την ήπειρό μας πιο σταθερό και πιο ασφαλή”, απαντώντας “σίγουρα”, σε ερώτηση για το αν η Ρωσία θα θεωρούσε απειλή ενδεχόμενη ένταξη της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης για οικονομικά ζητήματα αναφέρθηκε στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τη Δύση και που “προκαλούν”, σύμφωνα με τον ίδιο, παγκόσμια κρίση.

“Οι συντάκτες τους, καθοδηγούμενοι από κοντόφθαλμες, διογκωμένες πολιτικές φιλοδοξίες, τη ρωσοφοβία, έπληξαν σε μεγαλύτερο βαθμό τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, τις δικές τους οικονομίες, την ευημερία των πολιτών τους. Αυτό το βλέπουμε, πρώτα απ ‘όλα, σε μια απότομη αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρώπη”, ανέφερε αρχικά ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η συνέχιση της “εμμονής με τις κυρώσεις” της Δύσης θα οδηγήσει αναπόφευκτα στις “πιο δύσκολες, δυσεπίλυτες συνέπειες” για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Η ευθύνη για αυτό βαρύνει εξ ολοκλήρου τις ελίτ των δυτικών χωρών, οι οποίες είναι έτοιμες να θυσιάσουν τον υπόλοιπο κόσμο για να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους“, είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CNN.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει τις εξωτερικές προκλήσεις που προκαλούνται από τις δυτικές κυρώσεις και ο πληθωρισμός στη χώρα επιβραδύνεται. “Η εβδομαδιαία αύξηση των τιμών έχει ήδη πέσει στο 0,1% – αυτό είναι ήδη κοντά στον εβδομαδιαίο ρυθμό ανάπτυξης που αντιστοιχεί στον στόχο πληθωρισμού της Τράπεζας της Ρωσίας”, ισχυρίστηκε.

“Πιθανή σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ με κίνδυνο πυρηνικού πολέμου”

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι η αυξανόμενη στρατιωτική υποστήριξη που χορηγείται στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε πως μια τέτοια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Το γεγονός ότι χώρες του ΝΑΤΟ διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία, εκπαιδεύουν στρατεύματα για να χρησιμοποιούν δυτικό εξοπλισμό, στέλνουν μισθοφόρους, καθώς και οι ασκήσεις χωρών της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοικτής σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, αναφέρει ο Μεντβέντεφ σε καταχώρισή του στην εφαρμογή Telegram.

Μια τέτοια σύγκρουση εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πλήρη πυρηνικό πόλεμο, δήλωσε ο Μεντβέντεφ. “Αυτό θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για όλους”.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι με διαφορά οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρωσία διαθέτει 6.257 πυρηνικές κεφαλές ενώ οι τρεις πυρηνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ -οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία- έχουν μαζί 6.065 πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με τον οργανισμό Arms Control Association που έχει την έδρα του στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα