Τουλάχιστον 30 νεκροί και 50 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Υεμένη

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 50 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Υεμένη

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από την αστυνομική σχολή της Υεμένης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ενώ άλλοι 50 τραυματίστηκαν.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα, νωρίς το πρωί, έξω από αστυνομική σχολή στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 30 άνθρωποι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 50, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές και κατοίκους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση της ασφάλειας στην Υεμένη έχει επιδεινωθεί μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε σε μια κυβερνητική αλλαγή και διαιρέσεις στο στρατό. Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, μία από τις πιο δραστήριες πτέρυγες της οργάνωσης, πραγματοποιεί ολοένα και περισσότερες επιθέσεις στη χώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες και οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στα θύματα της σημερινής έκρηξης περιλαμβάνονται σπουδαστές της σχολής και άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για να προσληφθούν στην αστυνομία.

Ασθενοφόρα απομακρύνουν θύματα από τον τόπο της έκρηξης και πτώματα κείτονται στο δρόμο, σύμφωνα με περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων.

Η έκρηξη ακούσθηκε σ' όλη την πόλη και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού είναι ορατό στην περιοχή της αστυνομικής σχολής.

Φωτογραφίες που φέρεται ότι δείχνουν τις συνέπειες της έκρηξης και αναρτήθηκαν στο Twitter εικονίζουν τα άμορφα συντρίμμια ενός οχήματος και ματωμένους ανθρώπους να κείτονται μπρούμυτα στο οδόστρωμα. Ωστόσο οι φωτογραφίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως ότι προέρχονται πράγματι από τον τόπο της επίθεσης.

Χώρες της Δύσης και του Κόλπου εκφράζουν φόβους ότι περαιτέρω αστάθεια ενδέχεται να εξασθενήσει την κυβέρνηση της χώρας και να δώσει στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο περισσότερο χώρο για να σχεδιάζει επιθέσεις εκτός των συνόρων της Υεμένης.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network