Τουρκία: Οι νεκροτομές δείχνουν χρήση χημικών αερίων στη Συρία

Τουρκία: Οι νεκροτομές δείχνουν χρήση χημικών αερίων στη Συρία

Τι δήλωσε Τούρκος υπουργός για τα αποτελέσματα νεκροτομών, στις σορούς θυμάτων της χημικής επίθεσης

Τα αποτελέσματα νεκροτομών αποκάλυψαν ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά την οποία τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Τριάντα δύο θύματα της προχθεσινής επίθεσης μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και τρία στη συνέχεια απεβίωσαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι «παραβίασε μια κόκκινη γραμμή» με την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο εναντίον αμάχων και δήλωσε πως η στάση του έναντι της Συρίας και του Άσαντ έχει αλλάξει.

Η χώρα θα σβηστεί από τον χάρτη, αν επικρατήσουν οι αντάρτες

Αν η συριακή κυβέρνηση χάσει τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, η χώρα θα «σβηστεί από τον χάρτη», ενώ μια νίκη των τρομοκρατών θα είναι επίσης νίκη των κρατών που τους υποστηρίζουν, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε σημερινή του συνέντευξη στην κροατική εφημερίδα Vecernji List.

«Έχουμε μεγάλες ελπίδες και γίνονται μεγαλύτερες. Και αυτές οι ελπίδες βασίζονται στην αυτοπεποίθηση, διότι χωρίς αυτοπεποίθηση δεν θα υπήρχε ελπίδα», εξήγησε ο Άσαντ.

«Όπως και να έχει δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη. Αν δεν κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αυτό θα σημάνει ότι η Συρία θα σβηστεί από τον χάρτη», τόνισε.

Κύπρος: Έγκλημα πολέμου η χρήση χημικών όπλων

H κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί ότι η χρήση χημικών όπλων αποτελεί «έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Με την ανακοίνωση εκφράζεται η «απόλυτη αγανάκτηση» της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία, τονίζεται «καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση», με χημικά που σημειώθηκε στην πόλη Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα την τραγική απώλεια δεκάδων αθώων αμάχων.

Επίσης, σημειώνεται ότι η Κύπρος είχε διευκολύνει την απομάκρυνση και την καταστροφή χημικών της Συρίας από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Η Κύπρος θα στηρίξει τις όποιες προσπάθειες σε διεθνή fora για δυναμική αντίδραση και καταδίκη αυτής της αποτρόπαιης επίθεσης από τη διεθνή κοινότητα, καταλήγει η ανακοίνωση.

(Φωτογραφία: AP via Edlib Media Center)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα