Τουρκία: Έκκληση των γιατρών για καθολικό lockdown- Σπάνε ρεκόρ τα κρούσματα

Τουρκία: Έκκληση των γιατρών για καθολικό lockdown- Σπάνε ρεκόρ τα κρούσματα
Άδειοι δρόμοι στην Τουρκία AP

Οι Τούρκοι γιατροί πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να "κλείσει" για δύο εβδομάδες προκειμένου να καμφθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Tα μέχρι στιγμής μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Τουρκία μόνο ως αποτελεσματικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Τα κρούσματα αυξάνονται ενώ καθημερινά η χώρα θρηνεί 150-200 νεκρούς γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις των γιατρών.

Η επικεφαλής του ιατρικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης Πίναρ Σάιπ δεν μάσησε τα λόγια της: “Για να περιοριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας της Covid-19 στη χώρα χρειαζόμαστε ένα ολικό lockdown τουλάχιστον για δύο εβδομάδες έτσι ώστε να πέσουν τα κρούσματα”. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκάλα γιατρός αποδοκίμασε έμεσσα την κυβερνητική πολιτική η οποία, προς το παρόν, αρκείται σε τοπικά λοκ-ντάουν κάθε Σαββατοκύριακο.

Η Σάιπ τόνισε ακόμα ότι η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να πάρει περισσότερα μέτρα για να προστατεύσει τους Τούρκους υγειονομικούς οι οποίοι μετρούν αρκετά θύματα από τον ιό στις τάξεις τους σε μία συγκυρία μάλιστα που ο κόσμος τους χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Γι’ αυτό απαιτήθηκε η πρόβλεψη για αύξηση αποδοχών αλλά και παροχής επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, “οι υγειονομικοί να μείνουν όρθιοι και να συνεχίσουν να αγωνίζονται εναντίον του ιού”.

“Μαύρο” ρεκόρ 196 θανάτων σε 24 ώρες

Οι ημερήσιοι θάνατοι από κορονοϊό στην Τουρκία κατέγραψαν υψηλό ρεκόρ σήμερα, με 196 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός αυτός αυξάνει σε 14.705 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα από την επιδημία.

Η Τουρκία κατέγραψε επίσης 31.896 νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, το τελευταίο 24ωρο, λιγότερα από τα 32.736 χθες, Παρασκευή, που ήταν ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που έχει αναφέρει η Άγκυρα από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version