Τραβά το αυτί του Σάντσεθ η κεντρική τράπεζα για την οικονομική πολιτική του

Ο Πέδρο Σάντσεθ
Ο Πέδρο Σάντσεθ AP

Η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας δεν βλέπει με καλό μάτι την αύξηση του κατώτατου μισθού και εν γένει την οικονομική πολιτική του Πέδρο Σάντσεθ.

Σαν άλλος ... Γιάννης Στουρνάρας, η κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας επέπληξε την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ για την οικονομική πολιτική της.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας μελετών της Τράπεζας, Οσκαρ Αρτσε τόνισε ότι η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για (γενναία) αύξηση του κατώτατου μισθού πάρθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψιν, όπως τονίζεται, "η ιδιαίτερη κατάσταση των επιχειρήσεων".

ADVERTISING

Εσπευσε να συμπληρώσει ότι "δεν είμαστε γενικά αντίθετοι στην αύξηση των μισθών" ωστόσο είπε ότι "οι αυξήσεις πρέπει να γίνονται πάντα με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα έτσι ώστε να μην αυξάνεται το ρίσκο για την οικονομία".

Ως προς τις συνέπειες που θα έχει στην αγορά εργασίας η αύξηση του κατώτατου μισθού ο Αρτσε εξήγησε ότι τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι δεν αντικρούεται η πρόβλεψη ότι θα χαθούν 125.000 θέσεις εργασίας και παρατήρησε ότι οι απολύσεις θα έχουν επιπτώσεις στις πιο ευάλωτες ομάδες.

Τέλος, η κεντρική Τράπεζα εξέφρασε την άποψη ότι η πτώση του ποσοστού του δημοσίου ελλείμματος θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο εφόσον η κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε κοινωνικές παροχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία
SHARE:

24Media Network